Kuum video: skandaalne ja keelatud sari «Täna õhtul Leo Põld»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Täna õhtul Leo Põld» salvestusel.
Saate «Täna õhtul Leo Põld» salvestusel. Foto: Imre Vähi

TV3 toob alates sellest reedest ekraanile skandaalse sarja «Täna õhtul Leo Põld», kus astuvad üles Harry Kõrvits, Liis Lass ja meie seast lahkunud Dan Põldroos. 2007. aastal esitas ERR hagi sarja tootjate vastu, kuna sellest kasutati kunagise lastesaate «Kõige suurem sõber» tegelaskujusid.

 

ERR esitas hagi Ken Saani ja TV3 vastu 31. augustil 2007, sest TV3 23. aprilli 2007 pressiteate kohaselt pidi alates 8. maist 2007 jõudma TV3 telekanalil eetrisse kultustegelane Leopold saates «Kõige parem sõber».

Hageja väitel on saatesarjas «Kõige parem sõber» kasutatud kunagise lastesaate «Kõige suurem sõber» tegelaskujusid ja temaatikat ning üle on võetud ka saate formaat. Hageja sõnul kasutatakse lastesaadet ebaeetiliselt ära ning kahjustatakse hageja kaubamärgiga omandatud mainet ning eristusvõimet.

Kevadel jõudsid ETV ja TV3 kokkuleppele sarja «Täna õhtul Leo Põld» näitamise osas. Kompromissi sõlmimisega maksiski TV3 ERRile litsentsitasu.

 

«Täna õhtul Leo Põld» mitte üksnes ei nõreta absurdihuumorist, vaid otsib vastust elulisele küsimusele: mis on saanud omaaegse ülipopulaarse lastesaate «Kõige suurem sõber» tegelastest?

Ken Saani loodud uusversioon valmis 2006. aastal. Kultusliku nimitegelase Leo Põllu karvases kostüümis annab endast parima teada-tuntud lastesõber Harry Kõrvits, metamorfoosi läbinud Postikana kehastab meie seast lahkunud Dan Põldroos ning tädi Raivona on rahva ees imetlemiseks-imestamiseks Liis Lass.

Põhitegelaste kõrval on pigem täiskasvanutele mõeldud sarjas oma osa ka psühhiaater Jüri Ennetil, kelle ülesanne on ravida paljukannatanud tegelaste hingehaavu ning niigi värvikale seltskonnale annavad lõpliku sära üllatuskülalised - nagu näiteks Mati Kaal.

Kuna kõigi lemmik Äpu siirdus sarja legendi kohaselt kaevandusse töökindaks ning jäljed temast on kadunud kaugele Jaapani pealinna Tokyosse, läheb Leo Põld teda ise otsima…

«Täna õhtul Leo Põld» alustab TV3s reedel kell 22.30.

 

Vaata videot! LASTELE MITTESOOVITAV!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles