Jaak Roosaare «Reisikajas»: USAs töötades ja reisides mõistsin, et aeg on asjadest olulisem

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases «Reisikajas» jutustab investeerimisentusiast Jaak Roosaare oma reisikirest ning räägib lähemalt oma kogemusest USAs, kus ta esialgu aastaid raamatuid müümas käis, kuid nüüd ikka ja jälle tagasi sinna puhkama läheb.

Raamatuid müües sattus Jaak väga erinevatesse piirkondadesse ning koges lähedalt ameeriklaste elustiili, millest ta sai ka ise mitmed eluõppetunnid ületöötamise kohta.

«Töö käigus kohtusin sageli peredega, kes minu arvates töötasid liiga palju. Ja samal ajal oli neil jällegi liiga palju asju, aga ei olnud aega neid kasutada. Üks oluline järeldus, mille enda jaoks tegin, oli, et aeg on olulisemad kui asjad. Et tuleks katsuda jõuda sellisesse seisu, kus mingi osa sinu sissetulekust tuleb investeeringutest või passiivselt, et sa ei pea iga päev jälle nullist alustama,» kirjeldas ta.  

Samuti sattus Jaak USAs ka ilma elektri ja kaasaegse tehnoloogiata elavate konservatiivse maailmavaatega amišite juurde öömajale, kes eestlase ootamatult soojalt vastu võtsid ning oma tavatut nägemust avatult jagasid. 

Kuula lähemalt saatest, miks ei lähe amišite ettevõtted kunagi pankrotti, mis on Jaagu lemmik piirkonnad USAS ning kuhu ikkagi võiks talvel kuuks ajaks reisima sõita. 

«Reisikaja» on reisiteemaline podcast, mis pakub nii ideid reisimiseks kui ka põnevamate rändude järelkaja. Saatejuht Postimehe reisiportaali toimetaja Agaate Antson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles