Martin Parmas avaldas karmi kriitika tagamaad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsud tähtedega neljas saade; Martin Parmas
Tantsud tähtedega neljas saade; Martin Parmas Foto: Tiit Mõtus

«Tantsud tähtedega» külaliskohtuniku Martin Parmase tagasiside võttis Getter Jaanil silmad vesiseks.

«Võistlustantsus ei anta välja kahte esimest või kahte teist kohta, vaid paare tuleb omavahel võrrelda ja teha pingerida. Sellest põhimõttest lähtudes peab ka tantsusaates hindama,» selgitas Martin ja lisas, et tema jaoks oli tegemist keerulise olukorraga, sest ei taha ju kellelegi mitte midagi pahasti öelda, samas on vajalik konstruktiivne tagasiside, mille käigus tuleb paratamatult kiitmise kõrval ka vigadele osutada, sest muidu oleks kohtunike roll saates mõttetu».

«Rõhutan veel kord, et staarid ise ei ole tihtipeale tantsu ebaõnnestumises süüdi ja pigem on see kivi treenerite kapsaaeda. Ei arvestata piisavalt inimesega, keda õpetatakse - tehakse liiga raske kava, kui on probleeme rütmiga, minnakse muusikavalikuga alt või panustatakse ainult šõuelementidele.»

Mees annab endale aru, et tegemist on küll heategevusliku telešõuga, kuid soovib selles näha siiski rohkem võistlustantsu. «Et pingerida õiglane saaks, peaks muude komponentide kõrval hindamise põhibaasiks jääma siiski teatava koguse võistlustantsuelementide olemasolu kavas ja nende sooritamine, mis on ette nähtud ka saate formaadis. Selles valguses on end läbi saadete väga hästi näidanud Anna Levandi ja Mairold Millert ning Jan Uuspõld ja Aleksandra Žeregelja. Nad on selle lühikese poolteist minutit ilma erilisi efekte kasutamata ilusa puhta tantsuga täitnud ja see töötab,» kiitis Martin Parmas.

«Getteri ja Ott - Sanderi puhul oligi väga kahju sellest, et juba mitu saadet järjest nägin ainult erinevaid poose ja tõsteid, kõike seda ilutsemist, mis Getteril väga suurepäraselt välja tuli, aga mitte tantsu. Lootsin väga, et neljandaks saateks on ka tantsu osakaalu vallas toimunud edasiminek, aga kahjuks jätkus kõik endistviisi Ja kui kavas on pooleteise minuti jooksul vaid üks-kaks võistlustantsufiguuri, siis kahjuks ei ole võimalik muidu toredat numbrit väga kõrgelt hinnata. Kusjuures just Getter on see, kes oma potentsiaaliga võiks üks saate peafavoriite olla, kui ta partner selleks võimaluse annaks. Tahtnuks näha seal natukenegi rohkem võistlustantsu elemente,» soovitas mees sellest tagasisidest õppust võtta.

Samas ei ole halba ilma heata. Minu kriitika aktiviseeris kindlasti kõik Getteri fännid, kes ühe kõne asemel arvatavasti kohe mitu korda helistasid ja ka edaspidi helistavad, et oma lemmikut saates hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles