Galerii: lembenäitleja Richard Gere saab täna 69-aastaseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Armastatud näitleja Richard Gere tähistab täna oma 69. sünnipäeva.

Richard Tiffany Gere (sündinud 31. augustil 1949 Philadelphias) on Ameerika Ühendriikide filminäitleja.

Ta alustas näitlemist 1970. aastatel. Tema tähtsus tuli rolliga filmis «Ameerika gigolo», mis tegi temast protagonisti ja seksisümboli. Ta mängis veel mitmes hittfilmis, näiteks «Kaunis naine» ja «Chicago», millega ta võitis parima näitleja Kuldgloobuse.

Richard Gere on sündinud Philadelphias Pennsylvanias. Gere on Mayflower Pilgrims Francis Eatoni, John Billingtoni, George Soule'i, Richard Warreni, Degory Priesti, William Brewsteri ja Francis Cooke'i järeltulija. Tema isapoolne vanavanaisa on muutnud nende perekonnanime «Geer» nimeks «Gere». Tema ema Doris Ann oli koduperenaine. Tema isa Homer George Gere oli kindlustusagent ja pidi olema tulevane minister. Gere oli nende vanim poeg ja teine laps. 1967. aastal lõpetas Gere Põhja-Syracuse'i keskkooli, kus ta oli parim võimlemises ja muusikas ning mängis trompetit. Ta võeti vastu Massachusettsi Amhersti ülikooli võimlemise stipendiumiga, aga ta ei lõpetanud. Ta lahkus pärast teist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles