25. Bondi filmi tegijad otsivad Soomest näitlejaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Craig Bondi filmi «Spectre» reklaamsündmusel 2015
Daniel Craig Bondi filmi «Spectre» reklaamsündmusel 2015 Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Väljaande Ilta-Sanomat teatel otsivad 25. Bondi filmi tegijad näitlejaid mitmest riigist, kaasa arvatud Soomest, kus proovivõtted on tehtud ligi 20 näitlejaga.

Bondi filmidesse osatäitjaid valiv Debbie McWilliams kohtus sel nädalal 18 soomlasest näitlejaga, kelle seas oli nii mehi kui naisi.

Debbie McWilliams
Debbie McWilliams Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ei ole teada, millistesse uue Bondi filmi rollidesse Soomest näitlejaid otsitakse.

«Debbie McWilliamsi talendiotsing on alati ulatuslik. Kui uude 007 filmi valitakse kasvõi üks soome näitleja, on meil põhjust šampanja avada. Tõenäosus, et meilt pääseb sinna mõni näitleja, on ikkagi üsna väike,» arvas kohalik osatäitjate valija Tusse Lande.

Soome meedia teatel vaatas McWilliams näitlejaid, kelle ta valis välja Actors in Scandinavia agentuuri kaudu. Selle agentuuri esindaja Laura Munsterhjelm ei soovinud soomlastest näitlejate proovivõtteid kommenteerida.

Actors in Scandinavia nimekirjas on soomlastest meesnäitlejad Eero Milonoff, Antti Reini, Hannu-Pekka Björkman, Lauri Tilkanen, Lauri Tanskanen, Johannes Holopainen, Peter Franzen, Samuli Edelmann ja Pekka Strang.

Peter Franzen
Peter Franzen Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX/Scanpix
Antti Reini
Antti Reini Foto: Wikipedia.org
Samuli Edelmann
Samuli Edelmann Foto: Wikipedia.org

Soome naisnäitlejatest on selles agentuuris Anna-Maija Tuokko, Elina Knihtilä, Elena Leeve, Iina Kuustonen, Irina Björklund, Jessica Grabowsky, Laura Birn, Krista Kosonen, Linnea Skog ja Maria Ylipää.

Elinä Knihtilä
Elinä Knihtilä Foto: Wikipedia.org
Laura Birn
Laura Birn Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP/Scanpix
Krista Kosonen
Krista Kosonen Foto: Wikipedia.org

Varem on soome näitleja ühel korral pääsenud Bondi filmi. 1997. aasta linateoses «Tomorrow Never Dies» (007 ja igavene homne) kehastas uudisteankrut Minna Aaltonen. Tegemist oli Bondi filmiga, mille peaosas oli Pierce Brosnan.

Pierce Brosnan ja Michelle Yeoh filmis «007 ja igavene homne»
Pierce Brosnan ja Michelle Yeoh filmis «007 ja igavene homne» Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Uus Bondi film, milles superagenti James Bondi kehastab Daniel Craig, peaks jõudma vaatajateni 2019. aastal, kuid kuna režissöör Danny Boyle loobus sellest tööst, siis võib filmi tegemine ja ekraanile jõudmine edasi lükkuda.

Daniel Craig
Daniel Craig Foto: Leon Neal / AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles