Uus-Meremaa volikogu kaalub keelata kõik lemmikloomaks võetud kassid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Natalia Seliverstova / Scanpix

Uus-Meremaa üks regioonidest plaanib keelata kodudes kasside lemmikloomana pidamise. Eesmärgiks kaitsta kohalikku elusloodust.

Uus-Meremaa kaalub volikogule esitatud radikaalset ettepanekut, mille järgselt keelatakse inimestel regioonis kasside lemmikloomana pidamise. Vastu võetud seadus peaks kaitsma kohalikku elusloodust ning haruldasi linnuliike. Kaitse alla tahetakse võtta 230 hektari suurune madalmaa.

Biojärelvalve spetsialist Ali Meade sõnas: «Kassid tungivad põõsastesse ja peavad lindudele jahti. Nad murravad putukaid, kahepaikseid ja igasugu loomi. Nad teevad korralikku kahju.» Kohalikud on öelnud, et kavatsevad eelnõu vastu protesteerida.

Kohalik, Nico Jarvis sõnas Otago Daily Times'ile, et kassi omamine on ainus viis, kuidas närilistega võidelda: «Kui mul ei saa olla kassi, muutub mul oma majas elamine praktiliselt ebatervislikuks.» Nico sõnul saavad kohalikud aru, miks sellist eelnõu kaalutakse, kuid leiab, et pikas perspektiivis ei ole see midagi, millega ka mitte kassiomanikud nõus oleksid.

Seaduse jõustudes võidakse kõiki keelu rikkuvate inimeste loomad omanikelt ära võtta. Praegused kassiomanikud võivad lemmiku loomulikult elulõpuni endale jätta, kuid pärast looma surma ei ole lubatud uut võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles