Pildid ja video: 20 000 inimest nautis «tomatisõda»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaanias Valencias Buñolis leidis 29. augustil aset iga-aastane festival Tomatina, kus põhitegevuseks on tomatite loopimine.

Maailma suurimal «toiduvõitluse» festivalil osales 20 000 inimest, kes said üksteist loopida 14 000 kilogrammi üleküpsenud tomatitega, teatab AFP.

Hispaania Tomatina festival
Hispaania Tomatina festival Foto: EPA/Scanpix

«Tomatisõda» lahvatas eile kohaliku aja järgi kell 11.00, sellel osalenud kandsid ujumisprille ja vanu rannariideid, paljudel olid peas ka juukseid kaitsvad mütsid, eelkõige ujumismütsid.

Hispaania Tomatina festival
Hispaania Tomatina festival Foto: EPA/Scanpix

Tomatite loopimine leiab igal aastal aset augusti viimasel kolmapäeval, see traditsioon ulatub tagasi 1940. aastatesse. Legendi kohaselt sai see festival alguse sellest, et kohalikud olid võimude peale vihased ja läksid linnavalitsuse hoone juurde, kus loopisid linnanõukogu liikmeid tomatitega. Teise allika andmetel oli aastakümneid tagasi väga suur tomatisaak, millest osa küpses üle ja nii hakati üksteist riknenud tomatitega loopima.

Buñolis elab umbes 9000 inimest, kuid festivali ajaks inimeste arv mitmekordistub. See festival on väga populaarne jaapanlaste ja ameeriklaste seas.

Hispaania Tomatina festival
Hispaania Tomatina festival Foto: EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles