Noortebänd 2018 kogub tuure: musitseerimise kõrvalt leiti aega ka mõtete vahetamiseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. augustil kogunesid Klubis Laev Noortebänd 2018 poolfinalistid ja Eesti muusikaelu võtmetegelased, et üheskoos arutleda karjäärist Eestis ja välismaal, showcase festivalide olulisusest ja rideri koostamise etappidest. Vestlusringides osalesid ja mõtteid vahetasid Andres Kõpper (NOËP), Liisi Koikson, Taavi Paomets (Avoid Dave), Virgo Sillamaa (Music Estonia) ja Neveli Niit (Ridline).

Juba 18. korda startiva Noortebändi lahutamatuks osaks on kujunenud seminaripäev, kus eesmärgiks on noortele muusikutele jagada uusi teadmisi ning arutleda muusikaelu olulisematel teemadel.

«Noortebänd on küll eelkõige konkurss, kuid see-eest on ülioluline osa ka hariduslikul poolel. Oleme lähiaastatel proovinud luua palju lisasündmusi, kus noor saaks vahetu kontakti mõne kogenud muusiku, meediainimese või festivalikorraldajaga. Usun, et seeläbi omandab üks alustav muusik kõige paremini uusi teadmisi muusikamaailma toimimise mehhanismidest,» tõdeb Noortebändi peakorraldaja Märt Truman, kes seejuures hindab väga ka Tallinna Spordi- ja Noorsooameti panust Noortebändi ja seminaripäeva õnnestumisesse.

Koostöös Kinemaga toimuvad Noortebänd 2018 poolfinaalid 4.-6. oktoobrini Tartus, Pärnus ja Tallinnas. Tänavune võitja selgitatakse välja 9. novembril Rock Cafés. 

Lisainfo SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles