Maiusta terviseks! Värske uuring tõestas, et kolm šokolaaditahvlit kuus vähendab südamehaiguste riski

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadiga maiustav neiu. Pilt on illustratiivne.
Šokolaadiga maiustav neiu. Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Anke Teschner / Caro / Scanpix

Nüüd on kõigile kurja pilguga vaatajatele üks korralik vastulause olemas - kolm tahvlit šokolaadi kuus vähendab südamehaiguste riski! Teaduslikult tõestatud. 

Paljud inimesed usuvad, et tervisliku elustiili alustalaks on suhkruste snäkkide kõrvaldamine oma toidulaualt. Euroopa Kardioloogiaühingu esitatud uuring aga tõestab, et südameprobleemide vältimise võti seisneb mõõdukuses, mitte täielikus hoidumises. 

Uuriti rohkem kui poole miljoni täiskasvanu šokolaaditarbimist ning selle seost südame tervisega. Uurimuse tulemusena jõuti järeldusele, et kuni kolme tahvli šokolaadi söömine igas kuus vähendab südamehaiguste riski 23% võrra. 

Siiski tasub olla ettevaatlik, sest liigne maiustamine suurendab riski 17% võrra. Siinkohal ongi tähtis olla mõõdukas!

«Usun, et šokolaad on tähtis toitaineallikas, sest sisaldab suurel hulgal flavonoide (rasvlahustuvad pigmendid), mida seostatakse põletiku vähendamise ja hea kolesteroolitaseme tõstmisega,» sõnas uuringut läbi viinud dr. Chayakrit Krittanawong. 

«Samas võib šokolaad sisaldada ka väga kõrges koguses küllastunud rasvu,» lisas ta. Täpsustades, et tervislik balanss saavutatakse mõõduka tumeda šokolaadi tarbimisel. 

Käesoleva aasta alguses viidi Californias läbi uuring, mille tulemusena selgus, et tumedal šokolaadil võib olla vaimsele tervisele, mälufunktsioonide taastamisele ja stresstitaseme langetamisele positiivne mõju.  

Nagu öeldakse: kõike mõõdukalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles