Räppar Cardi B sattus intiimsete kehaosade puhastamise üle nalja heites põlu alla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Cardi B sattus rassistlike naljade tõttu põlu alla
Räppar Cardi B sattus rassistlike naljade tõttu põlu alla Foto: XCSTU / Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA

Räppar Cardi B edu tänavustel videomuusika auhindadel on kiiresti varjutama hakkanud Internetis kulutulena levima hakanud videoklipp, kus ta teeb intiimseid kehaosi puhastades rassislike nalju.

Laulu «The Bodark Yellow» looja, kes viis tänavustelt videomuusika auhindadelt koju kolm tiitlit, nende hulgas ka parima uue artisti kujukese, mõnitas puertoriikalasi, haitilasi ja mehhiklasi, vahendas Metro. Sketš, mis kannab nime «hoora vann», filmiti 2015. aastal. Reklaamile sarnanenud videos õpetab Cardi B poolt mängitud tegelaskuju Vanilla Mouse Cupcake naistele, kellele on nii suur hulk mehi, et nad ei jõua vahekordade ajal pesemaski käia, «hoorade etiketti». Rääkides isiklikust hügieenist soovitab naine kasutada rätikut, et enda intiimseid osi sellega hõõruda. Cardi B nimetab seda aega säästvat nippi Puerto Rico vanniks, Haiti duššiks või Mehhiko spaa päevaks.

Cardi B sattus fännide põlu alla.
Cardi B sattus fännide põlu alla. Foto: Jamie McCarthy / AFP

Loomulikult leidis Interneti avaruses terve hulk inimesi, kes arvasid, et see on rassistlik, ning nõudsid koheselt vastuseid.

Üks inimene küsis: «Cardi B, mis värk on selle rassistliku klipiga, mille sa tegid?» 

«Cardi B kaitses avalikult enda homofoobset poiss-sõpra iga kord kui ta geide kohta midagi vastikut ütles, ta (Cardi) kutsus geisid «haldjateks» ning kritiseeris ka transsoolist naist. Lisage nüüd veel ka rassism sellesse nimekirja,» sõnas teine.

«Kui te veel toetate Cardi B-d pärast seda, kui ta oli avalikult transfoobne ja rassistlik, siis ma palun, et te mind blokeeriksite ning hoiaksite minust kahe kilomeetri kaugusele,» lisas kolmas.

Cardi B noppis MTV videoauhindade jagamisel enim preemiaid, koguni 12.
Cardi B noppis MTV videoauhindade jagamisel enim preemiaid, koguni 12. Foto: Jordan Strauss/AP

Järgmine kriitik lisas, et mitte ainult ei olnud neil naljadel rassistlik toon, vaid ei olnud oma maitsetuse tõttu üldse naljakadki. See inimene kirjutas: «Cardi B, kes on dominiiklane, heidab haitilasi silmas pidades vaesuse üle nalja, ei ole naljakas. See on nali, millel on sügavalt rassistlik ning mustanahaliste ajaloo vastane toon. Sellega kordab ta, et ta on rämps ning keeldub oma päritolu tõttu tunnistamaks oma privilegeeritust.»

Kuid paljud fännid tulid lauljannale ka toeks, öeldes, et huumor ongi selleks, et ühiskondlikke piire laiendada. 

Üks kirjutas: «Vahet pole, kui palju VANU SÄUTSE ja VANU INSTAGRAMI videoid te Cardi B-st postitate, öeldes tema kohta homofoobseid ja rassistlike asju, te EI takista tal säramast. Ta oli interneti-koomik. Koomikud teevad vahest solvavaid nalju.»

Cardi B sai videomuusika auhindatelt kolm tiitlit
Cardi B sai videomuusika auhindatelt kolm tiitlit Foto: AFP / Scanpix

Cardi lahkehelisid tekitanud video filmiti enne seda, mil temast sai muusika superstaar. See tehti ajal, mil temale avalikku tähelepanu tõid naljakad Instagrami videod. Bronxist pärit lauljanna on nüüd üks planeedi suurmaid lauljaid, kelle nimel on terve hunnik muusikaedetabeleid vallutanud laule.

Cardi B esindajad ütlevad, et tegu on kolme aasta taguse videoga, mil naine oli veel koomik ja mitte räppar. Allikate sõnul ei olnud Cardi tehtud nali midagi erilisemat, kui teevad teised latiinodest koomikud, George Lopeziga eesotsas, vahendas TMZ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles