«Troonide mängu» viimase hooaja ekraanile jõudmine võib eelloo tegemise tõttu edasi lükkuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader «Troonide mängu» seitsmendast hooajast. Esiplaanil Emilia Clarke Daenerys Targaryenina
Kaader «Troonide mängu» seitsmendast hooajast. Esiplaanil Emilia Clarke Daenerys Targaryenina Foto: / AP/Scanpix

Menusarja «Troonide mäng» taga oleva kanali HBO esindajad teatasid, et kaheksas hooaeg peaks vaatajateni jõudma 2019. aasta esimeses pooles ning HBO programmijuht Casey Blows oli väga optimistlik, pakkudes aprilli.

«Troonide mängu» eriefektide eest vastutav Joe Bauer sõnas hiljutises intervjuus netiväljaandele huffingtonpost.com, et kaheksanda hooaja tegemine võtab arvatust rohkem aega ja see seriaal saab alles 2020. aastal Emmy teleauhindadele kandideerida.

Kit Harington Jon Snowna ja Ciaran Hinds Mance Rayderina seriaalis «Troonide mäng»
Kit Harington Jon Snowna ja Ciaran Hinds Mance Rayderina seriaalis «Troonide mäng» Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Kui tegijad tahavad «Troonide mänguga» kandideerida ka 2019. aasta Emmy auhindadele, siis nad peavad kaheksanda hooaja saama valmis enne 31. maid 2019.

«Pean 2019. aasta esimeses pooles tegelema «Troonide mängu» kaheksanda hooaja, kuid ka uue seriaaliga, mis on põhiseriaali eellugu,» teatas Bauer.

Baueri sõnul algasid selle aasta veebruaris «Troonide mängu» kõrvalloo võtted, mille tõttu on kaheksandaja hooaja tegemine mõnevõrra veninud.

HBO lehekülje teatel toimub «Troonide mängu» eelloo tegevus tuhandeid aastaid enne põhiseriaali tegevust. Uut seriaali ei reklaamita enne, kui «Troonide mängu» viimane kaheksas hooaeg oma kuue osaga on ekraanil olnud.

Peter Dinklage Tyrion Lannisteri rollis seriaalis «Troonide mäng»
Peter Dinklage Tyrion Lannisteri rollis seriaalis «Troonide mäng» Foto: HANDOUT / REUTERS

Veel pealkirjata seriaali taga on Briti filmiprodutsent Jane Goldman koos «Jää ja tule laulu» raamatuseeria autori George R R Martiniga. Seriaal «Troonide mäng» põhineb Martini raamatutel. Veel ei ole teada, kas uues seriaalis näeb neid näitlejaid, kes on algses «Troonide mängus».

Paik Islandil, kus toimusid «Troonide mängu» võtted
Paik Islandil, kus toimusid «Troonide mängu» võtted Foto: / Caters News Agency/Scanpix

«Seega on oodata «Troonide mängu» viimase hooaja jõudmist vaatajateni arvatust mõnevõrra hiljem, kuna tegijatel on käsil juba midagi uut,» sõnasid teleasjatundjad.

«Troonide mängu» seitsmenda hooaja esilinastus oli 2017. aasta juulis. See hooaeg kandideeris 2018. aasta Emmy auhindadele 22 kategoorias, kaasa arvatud meeskõrvaosatäitja draamaseriaalis, mis oli kummardus Jaime Lannisteri kehastajale Nikolaj Coster-Waldaule.

Nikolaj Coster-Waldau Jamie Lannisterina seriaalis «Troonide mäng»
Nikolaj Coster-Waldau Jamie Lannisterina seriaalis «Troonide mäng» Foto: Macall B. Polay / AP/Scanpix

Coster-Waldau sõnas sel suvel antud intervjuus, et ta tegelane on tulnud seriaali jooksul läbi tulest ja veest ning jõudnud finaali, millest saab väga meeldejääv.

«Rääkisin meie rollidest Lena Headeyga (Cersei Lannister) ja meil mõlemal on väga hea meel, et jõudsime viimasesse hooaega. Kui oleksime lahkunud 3 – 4 hooajal, siis ei oleks olnud hullu, kuid enne lõppu kaduda oleks olnud nukker. Mul on hea meel, et saan olla lõpuni,» lausus taanlasest näitleja Coster-Waldau.

Lena Headey Cersei Lannisterina
Lena Headey Cersei Lannisterina Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles