Appi! 55 tundi vees olnud Hollandi ujuja riskis heategevuse nimel eluga ja oli pärast veest välja tulemist nagu «vastsündinud tulnukas»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hollandlane Maarten van der Weijden oli paljulubav ujumistalent. Veel enne, kui ta karjäär sai alata, tuli tal ületada väljakutse, mis nii tema karjääri kui elu lõpetada oleks võinud. Vähiravi jaoks raha kogumise sooviga ujus ta ligi 200 kilomeetrit. 

19-aastaselt diagnoositi Maartenil vähk. Arstid ei andnud leukeemiast paranemiseks kuigi palju lootust, kuid visa noormees tõestas arstide prognoosid valedeks. Ta mitte ainult ei saanud võitu vähist, vaid kõigest kaks aastat pärast diagnoosi saamist naasis armastatud spordiala juurde. 2008. aastal sai temast olümpiavõitja, kui saavutas Pekingis ujumises esikoha. 

Enamus atleete armastavad enda füüsilisi piire kombata ning Maarten pole selles osas mingi erand. Ta pani endale eesmärgiks läbida 200 kilomeetri pikkuse teekonna. Inimvõimete piire kompava ülesande võttis ta endale südameasjaks, sest üritusega soovis ta koguda raha ja suurendada teadlikkust erinevate vähihaigustega võitlemiseks. 

Teekond pidi aega võtma 3 päeva, mille jooksul sai ta teha vaid väga lühikesi uinakuid, et puhata. Kahjuks jäi ta lõpule lähenedes väga haigeks ning vesi kuulutati liiga reostatuks, et ta saaks edasi ujuda. 55 tunni jooksul õnnestus tal ujudes läbida 163 kilomeetri pikkune vahemaa. Hoolimata sellest, et püstitatud eesmärki ei õnnestunud tal saavutada, oli raha kogumine äärmiselt edukas. Kampaaniaga koguti üle 4 miljoni dollari, mis annetati erinevate vähihaigustega tegelevatele organisatsioonidele. 

Lisaks uskumatule üritusele kogus Maarten ootamatult tuntust tänu internetis levivale pildile mehe kätest ja jalgadest, mis pärast 55 tundi vees olemist veidralt deformeerunud olid. 

Vaata galeriid ja rohkem kummalisi pilte vaata SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles