Vaimselt haige patsient meelitas parameediku endaga vahekorda astuma (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parameedik Trevor Finnerty oli seksuaalses vahekorras vaimselt haige patsiendiga
Parameedik Trevor Finnerty oli seksuaalses vahekorras vaimselt haige patsiendiga Foto: Facebook

Kiirabi paremeedik astus oma töökohalt pärast seda, kui tuli avalikuks, et ta oli seksuaalses vahekorras hädaabisse helistanud vaimselt haige naisega.

Tervishoiu ja hoolekande töötajate tribunal otsustas 30-aastase pikkuse töökogemusega Trevor Finnerty eemaldada oma töötajate registrist pärast seda, kui avalikuks tuli patsiendi seksuaalne väärkohtlemine, kirjutas Metro.

Finnerty küll rääkis tribunali ajal, et teda peteti naisega seksima, kuid uurimise käigus avastati tema tekstsõnum, milles ta kirjutas: «Siin on sinu sõbralik kiirabi teenistuja. Kuidas sinu teenindus oli?»

Pärast seda kutsus naine politsei.

Trevor Finnerty lahkus pärast seksuaalse rünnaku avalikuks tulemist töölt
Trevor Finnerty lahkus pärast seksuaalse rünnaku avalikuks tulemist töölt Foto: Facebook

Istungi ajal tuli avalikuks, et ohvril on tõsised vaimsed probleemid ja et Finnerty oli tol õhtul üksinda tööl. Politseile tehtud avalduses sõnas Finnerty, et ohver oli see, kes kutsus ta külaskäigu ajal enda magamistuppa. Mees lisas, et ta oli alguses keeldunud, aga siis oli naine ähvardanud tema ülemusele öelda, et Finnerty oli seda siiski teinud. Parameedik väitis, et ta nõustus naise palvega, kuna kartis, mida selline süüdistus võib tema reputatsiooniga teha. Kuid väidetavale hirmule vaatamata sõnas Finnerty, et kogu intsident oli üpris erootiline.

Istungit läbi viinud paneel lükkas tagasi ka Finnerty väited, nagu ta ei oleks saanud patsiendiga tegemisel abi enda vahetult ülemuselt ning et kogu intsidendis lasub süü kellelgi teisel. Enda kirjutatud avalduses sõnas Finnerty, et tema on kogu selle intsidendis ohver. Istungi läbi viinud paneel aga otsustas, et Finnerty ei sobi enam selle ameti peal ja kustutas ta enda registrist.

Trevor Finnerty väitis, et tema on ohver.
Trevor Finnerty väitis, et tema on ohver. Foto: facebook.com

Istungi järgselt sõnas paneeli juhtinud Helen Carter-Shaw: «Kuigi süüalune tunnistas, et tema käitumine oli vale, jätkab ta teiste süüdistamist, ei võta endale juhtunu eest vastutust ja ei mõtle sellele, missugust kahju tema käitumine sellele ametile võib kaasa tuua.»

«Selles ei olnud kahtlustki, et patsiendiga seksuaalvahekorda astumine rikkus tööalaseid standardeid ning tõi sellele ametile häbi,» lisas Carter-Shaw.

West Midlandi kiirabiteenindus organisatsioon viis läbi enda uuringu ja kui Finnerty poleks ise vabatahtlikult tagasi astunud, siis oleks ta kindla peale vallandatud.

Trevor Finnerty astus ise vabatahtlikult tagasi
Trevor Finnerty astus ise vabatahtlikult tagasi Foto: Facebook

West Midlandi pressiesindaja sõnas: «Pärast seda, kui organisatsioon tehti eelmise aasta 31. jaanuaril teatavaks härra Finnerty kohta käivatest süüdistustest, siis peatati tema tööalane tegevus. Järgmisel päeva, 1. veebruaril lahkus härra Finnerty töölt.»

«Organisatsioon jätkas omaltpoolt juhtumi uurimist ning kui Finnerty poleks tagasi astunud, siis oleks ta vallandatud. Organisatsioon informeeris härra Finnerty, kes töötas parameedikuna Nuneatonis, süüdistustest Tervishoiu ja hoolekande töötajate tribunali, kuna organisatsiooni üheks eesmärgiks on avalikkust kaitsta.»

Trevor Finnerty koos abikaasaga.
Trevor Finnerty koos abikaasaga. Foto: Facebook
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles