Galerii: legendaarse Pink Floydi asutajaliige Roger Waters pani Läti pealinna rokkima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile esines Riias, Arena Rigal, rokkmuusika kultusfiguur, Pink Floydi asutajaliige Roger Waters. 

Lätti jõudis Waters uue tuurne «Us + Them» showga. Kontserdi raames tulevid esitamisele palad Pink Floydi ikoonilistelt stuudioalbumitelt «The Dark Side of The Moon», «The Wall», «Animals» ja «Wish You Were Here». Lisaks kõlas Riias suve lõpus lood ka muusiku uuelt sooloalbumilt «Is This the Life We Really Want?»

«Us + Them» märgib Roger Watersi naasmist lavalaudadele pärast väljamüüdud «The Wall Live» maailmatuuri, mida käis vaatamas üle nelja miljoni muusikasõbra ning mis jääb siiani sooloartisti kõige suurema müügikäibega turneeks muusika ajaloos. Watersi uue turnee nimi on tuletatud 1974. aasta palast «Us And Them» Pink Floydi ülimenukalt kauamängivalt «The Dark Side of the Moon». Koos Roger Watersiga astus Arena Riga lavale üheksaliikmeline live-bänd.

Roger Watersi vaatemängulised, täiuslikkuseni lihvitud live-esinemised on alati pakkunud pealtvaatajale võimalust sukelduda kontserdipaigas ühe unustamatu show ajaks loodud virtuaalsesse maailmasse, kasutades meelte mõjutamiseks kõrgtehnoloogilisi ja uuema aja tasemel audiovisuaalseid produktsiooni- ning hingematvaid kvadrofoonilisi helilahendusi. Ka uue turnee show, mille idee väljatöötamisele, visiooni elluviimisele ning audiovisuaalse poole paika panemiseks kulus mitmeid kuid, viib kuulajad tõelisele musikaalsele rännakule. Watersi uue kahe ja poole tunnise show lugude valikut on nimetatud hiilgavaks ning lavaproduktsiooni jalustrabavaks. «Kõige lummavam kinematograafiliselt teatraliseeritud etendus, mida on kunagi rokishow laval nähtud. Selliste kunstiteoste jaoks peaks eraldi Oscareid jagama,» kirjutas ajakiri Billboard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles