Võõrast imikut rinnaga toitnud argentiinlannast politseinik sai ametikõrgenduse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina politseinik  Celeste Ayala last rinnaga toitmas
Argentina politseinik Celeste Ayala last rinnaga toitmas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Argentinas sai naispolitseinik ametikõrgenduse, kuna toitis Buenos Airese haiglasse toodud näljas ja alakaalulist last oma rinnapiimaga.

Buenos Airese provintsi julgeolekuminister Cristian Ritondo teatas Twitteris, et Ayala saab heateo eest ametikõrgenduse. Ta uueks ametiastmeks on seersant, edastab The Guardian.

«Tahan Celeste Ayalat tänada spontaanse heateo eest, mis seisnes lapse toitmises ja rahustamises. Ayala on oma käitumisega eeskujuks, kuidas tuleb ootamatus olukorras käituda,» sõnas minister.

Celeste Ayala
Celeste Ayala Foto: Kuvatõmmis videost

Ayala oli 14. augustil patrullimas Sor María Ludovica lastehaigla juures, kui sinna toodi leitud laps, kellega parameedikud ei saanud kohe tegelema hakata.

Ayala, kelle enda laps sündis mõni aeg tagasi, võttis  haiglasse toodud lapse sülle ja sai kohe aru, et ta on näljane. Naispolitseinik pani oma rinna lapsele suhu, imik hakkas imema, saades piimast kõhu täis.

Argentina politseinik Celeste Ayala last rinnaga toitmas
Argentina politseinik Celeste Ayala last rinnaga toitmas Foto: Twitter.com

Ayala kolleeg Marcos Heredia tegi rinnaga toitmisest fotod ja pani need sotsiaalmeediasse. Mees kirjutas, et mitte igapäev ei näe sellist headust ja hoolitsust.

Seda postitust on nüüdseks jagatud üle 100 000 korra.  Argentina meedias rõhutati nüanssi, et juhtum leidis aset 14. augustil, mil Argentinas tähistatakse naispolitseinike päeva.

Kinnitamata andmetel on Buenos Airese haiglasse toodud laps üks kuuest lapsest, keda nende ema ei jõua toita ja kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles