Video: kolm õde tegid oma julmale isale kohutava lõpu (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Hatšaturjan kohtus
Angelina Hatšaturjan kohtus Foto: Artyom Geodakyan / Artyom Geodakyan/TASS/Scanpix

Venemaal Moskvas tapsid kolm teismelist õde oma isa, kes oli neid aastaid piinanud, mõnitanud ja alandanud ning väidetavalt ka seksuaalselt ära kasutanud. 

Kohus 17-aastase Maria Hatšaturjani, 18-aastase Angelina Hatšaturjani ja 19-aastase Kristina Hatšaturjani üle algas 20. augustil, teatavad independent.co.uk ja iltalehti.fi.

Kristina Hatšaturjan kohtus
Kristina Hatšaturjan kohtus Foto: Vyacheslav Prokofyev / Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

57-aastane Mihhail Hatšaturjan kaotas oma kolme tütre käe läbi elu 27. juulil ning see juhtum on seni Venemaa meedia üks kuumemaid teemasid.

Meediaväljaanded on mitmel korral küsinud, kas need kolm noort naist on külmaverelised mõrvarid  või tapsid nad oma isa siis, kui neil enam enda päästmiseks midagi muud üle ei jäänud.

Maria Hatšaturjani advokaat Jaroslav Pakulin (vasakul) ja Kristina Hatšaturjani advokaat Aleksei Liptser. Pakulin näitamas fotot isa käe läbi vigastada saanud Mariast
Maria Hatšaturjani advokaat Jaroslav Pakulin (vasakul) ja Kristina Hatšaturjani advokaat Aleksei Liptser. Pakulin näitamas fotot isa käe läbi vigastada saanud Mariast Foto: Evgenya Novozhenina / Sputnik/Scanpix

Vene meedia teatel leidis tapmine aset Moskvas Altufjevo eeslinnas asuva korrusmaja korteris, kus Hatšaturjani pere elas.

Juhtumi uurijate sõnul tapsid tütred Mihhail Hatšaturjani ta lemmiktugitoolis. Kõige vanem tütar Kristina lasi isale, kes oli tukkunud ja siis ärganud, pipragaasi näkku. Noorim tütar Maria pussitas isa jahinoaga ja keskmine tütar Angelina lõi isa pead vasaraga.

Mihhail Hatšaturjan hüüdis appi ja üritas tütarde käest pääseda, kuid see ei õnnestunud. Kohtuarstide teatel pussitati meest 36 korda kaela ja rinda ning osa noalöökidest läbistas ta südame.

Tüdrukud sõnasid pärast arreteerimist politseile, et isa oli neid aastakümneid ahistanud ja mõnitanud. Veel ei ole selge, kas mees oma tütreid ka seksuaalselt ära kasutas.

Kristina Hatšaturjan kohtus
Kristina Hatšaturjan kohtus Foto: Artyom Geodakyan / Artyom Geodakyan/TASS/Scanpix

«Me olime ta orjad ja meil ei olnud väljapääsu,» sõnasid naised politseile.

Peres on ka poeg Sergei Hatšaturjan, kelle teatel oli üks juhtum, milles isa sulges end koos 18-aastase Angelinaga vannituppa, kuid ta ei tea, mis seal juhtus. 

Sõbranna teatel üritas Kristina enesetappu, kuna isa olevat teda vägistanud. Kohtus ilmnes, et Kristina tõesti üritas endalt elu võtta ja oli selle tõttu haiglas.

Kinnitamata andmetel üritas Mihhail Hatšaturjan kasutada seksuaalselt ära ka tütarde sõbrannasid ning saatis neile pornograafilist materjali.

Sõprade sõnul oli Mihhail Hatšaturjan sügavalt õigeusklik, käies maailma mitmes paigas palverännakul.

Perekonna kodu seintel on palju ikoone ning fotosid Mihhail Hatšaturjanist, kes suudleb eri paikades ikoone ja teisi pühasid sümboleid.

Naabrite arvates käitus Mihhail Hatšaturjan nagu autokraat ja nad ei soovinud temaga mitte mingisugust tegemist teha. Mehel oli palju relvi, millega ta aeg-ajalt naabreid ja pereliikmeid ähvardas.

Mihhail Hatšaturjan tulistas riiu käigus 16-aastast poega Sergeid, kelle siis viskas tänavale.

Ta ähvardas maha lasta ka oma naise Aurelia, pekstes naist, kui naine tema arvates midagi valesti ütles. Aurelia Hatšaturjan lahkus oma mehe juurest 2016. aastal, kuid ei ole selge, miks tütred isa juurde jäid.

Aurelia Hatšaturjan
Aurelia Hatšaturjan Foto: Vyacheslav Prokofyev / Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

«Tütred arvasid, et kui nemad jäävad, siis jätab isa venna ja ema rahule,» sõnas kuritegusid toime pannute õiguste eest võitleva organisatsiooni esindaja Ivan Melnikov.

Melnikovi sõnul oleks see pere vajanud sotsiaaltöötajate ja psühhiaatrite sekkumist, kuid seda ei tehtud.

«Tüdrukud pääsesid 2017. aastal kooli vaid seitsmel korral. Oli näha, et selles peres on midagi korrast ära. Ma ei saa aru, miks kool ja sotsiaalametnikud ei sekkunud,» jätkas Melnikov.

Uurimine näitas, et Mihhail Hatšaturjanil oli sidemeid Moskva maffiaga ja kuritegelike tuttavate abil sai ta seadusi eirata.

Mõrvatud mehe sugulaste ja sõprade seas on neid, kes teda kaitsevad. Nende väitel on kolm õde julmad ja hoolimatud manipulaatorid, kellest nüüd said mõrvarid.

«Isa andis oma kolmele tütrele palju, nad ei elanud vaesuses ega näljas,» lausus anonüümne sugulane.

Igal õel on advokaat. Jaroslav Pakulin, Aleksei Liptser ja Aleksei Paršin teevad kõik, et kohus võtaks arvesse noorte naiste keerulisi suhteid isaga.

Vasakult: Maria Hatšaturjani advokaat Jaroslav Pakulin, Kristina Hatšaturjani advokaat Aleksei Liptser ja Angelina Hatšaturjani advokaat Aleksei Paršin
Vasakult: Maria Hatšaturjani advokaat Jaroslav Pakulin, Kristina Hatšaturjani advokaat Aleksei Liptser ja Angelina Hatšaturjani advokaat Aleksei Paršin Foto: Evgenya Novozhenina / Sputnik/Scanpix

Kui kolm noort naist isa tapmises süüdi mõistetakse, võivad nad saada väga pikad vanglakaristused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles