Filmiilm paanikas: järgmine Bondi-film jäi režissöörita

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Boyle
Danny Boyle Foto: Toby Melville / AP / Scanpix

Režissöör Danny Boyle, kellele oli usaldatud tuleval aastal ekraanile jõudva järjekorras 25. Bondi-filmi lavastamine, loovutas kassahiti režissööripuki.

Avalikkus sai uudisest teadlikuks Twitteri vahendusel: 007 ametlikule säutsulehele ilmus napisõnaline teade, et Boyle lahkub filmiprojektist loominguliste erimeelsuste tõttu peaosatäitja Daniel Craigi ja produtsentide Michael G. Wilsoni ja Barbara Broccoliga. Millised erimeelsused täpsemalt tekkisid, pole teada. 
 

Tegu olnuks paljude teiste seas hittfilmide «Rentslimiljonär», «Steve Jobs» ja «T2 Trainspotting» lavastaja, 61-aastase Boyle'i esimese Bondi-filmiga. Küll aga on ta lavastanud 2012. aasta Londoni suveolümpiamängudel näidatud Bondi-klipi.

Kas Boyle'i loobumine tähendab nihkuvaid tähtaegu ka filmi linastumisele, pole veel teada. Kinodesse peaks uus Bondi-seiklus jõudma aga aasta pärast novembris, võtted aga peaksid algama juba tänavu detsembrikuus.

Variety teab kirjutada, et parasjagu olevat pooleli uue Bondi-tüdruku otsingud ning otsitakse ka sobivat näitlejat pahalase rolli.

Kes siis võtab üle veerandsajanda Bondi-loo ekraanile toomise? Enne Boyle'i valimist kaaluti väidetavalt lavastajana ka David Mackenzie't, Denis Villeneuve'i ning Yann Demange'i, ent Boyle olevat olnud juba aastaid sihikul. Selge on see, et kahe viimase (ja kõigi aegade kõige edukama) Bondi-filmi lavastaja Sam Mendes järgmist filmi tegema ei tule – vähemasti on ta sedasi ise väitnud.

Mis puutub väitmisesse, siis veel 2015. aastal, vahetult «Spectre'i» väljatuleku järel lubas Daniel Craig endalt ennemini elu võtta kui uuesti Bondi mängida, ent tuleval aastal saame teda näha juba viienda 007-seikluse peaosas. Seda vaatamata meedias juba mitu aastat laineid löövale kõlakale, et järgmine Bond peaks olema mustanahaline, täpsemini Idris Elba. Ehk siis ülejärgmisel korral. 

Idris Elba
Idris Elba Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS/Scanpix


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles