Kas 25. Bondi film jääb tegemata? Režissöör Danny Boyle lahkus produtsentide ja Daniel Craigiga tekkinud tüli tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Boyle
Danny Boyle Foto: Toby Melville / AP / Scanpix

Uus James Bondi film, mis kannab järjekorranumbrit 25, peaks vaatajateni jõudma 14 kuu pärast, kuid nüüdsete sündmuste valguses võib see film kas edasi lükkuda või hoopis tegemata jääda.

Selle filmi, kus 50-aastane Daniel Craig kehastab viimast korda agent 007, režissöör Danny Boyle lahkub projektist, kuna tal tekkisid loomingulised erimeelsused produtsentide ja peaosatäitjaga, edastab news.com.au.

«Michael G Wilson, Barbara Broccoli ja Daniel Craig teatasid, et pärast loomingulisi erimeelsusi langetas režissöör Danny Boyle otsuse loobuda 25. Bondi filmi tegemisest,» edastas produtsentide esindaja.

Bondi filmide produtsendid Barbara Broccoli (vasakul) ja Michael G. Wilson
Bondi filmide produtsendid Barbara Broccoli (vasakul) ja Michael G. Wilson Foto: Leon Neal / AFP/Scanpix
Danny Boyle
Danny Boyle Foto: Tobias Schwarz / AFP/Scanpix

Ettevalmistused võteteks on käimas ja uue Bondil filmi võtted pidid algama detsembri alguses Londonis Pinewoodi stuudios. Veel ei ole teada, kas Boyle’i lahkumine ja uue režissööri otsimine lükkab võtete algust edasi.

Ei ole selge, kes tuleb Boyle’i asemele, kuid Hollywoodi telgitagustes spekuleeritakse, et selleks võib olla šotlane David Mackenzie või kanadalane Denis Villeneuve.

Bondi produtsentide teatel üritavad nad jääda esilagse ajakava raamidesse ning teevad kõik, et uus 007 film jõuaks 25. oktoobril 2019 vaatajateni.

61-aastane Boyle sai 2009. aastal režissööri Oscari linateose «Slumdog Millionaire» eest, mille stsenaariumi kirjutas ta sõber John Hodge. Boyle’i filmograafiasse kuuluvad veel näiteks 2012. aasta eluloofilm «Steve Jobs» ja 2002. aasta katastrooffilm «28 Days Later».

Ka uue Bondi filmis stsenaarium valmib Hodge’i käe all, kuid kui Boyle lahkub, siis võib stsenarist oma stsenaariumi tagasi võtta.

Filmikriitikut James White sõnas, et tegemisel oleva Bondi filmi tulevik näib tume, sest produtsendid peavad kiirkorras leidma uue režissööri. Lisaks võib juhtuda nii, et kui stsenarist John Hodge ei luba oma stsenaariumit kasutada, siis tuleb paari kuuga uus stsenaarium kirjutada.

Idris Elba
Idris Elba Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS/Scanpix

Selle kuu alguses hakkasid sotsiaalmeedias ja hiljem meedias levima jutud, et pärast Daniel Craigi võib Bondiks saada briti tumedanahaline näitleja, 45-aastane Idris Elba.

Spekulatsioon sai alguse Elba sotsiaalmeedia sõnumist «My name’s Elba, Idris Elba», mis oli viide superagendi kuulsale lausele «The name is Bond, James Bond».

Craig kehastab 25. Bondi filmis, millel ei ole veel pealkirja, viiendat korda briti superagenti James Bondi.

Daniel Craig
Daniel Craig Foto: Angelo Carconi / AP/Scanpix

Craig on James Bondi rollis olnud filmides «Casino Royale», «Quantum of Solace», «Skyfall» ja «Spectre».

Filmikriitik David Erlich kirjutas: «Barbara Broccoli ja Daniel Craig tahavad, et Bond 25 oleks kassahitilikult «hea», režissöör Boyle aga eelistas raamidest väljas «halba» Bondi».

Barbara Broccoli
Barbara Broccoli Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP/Scanpix
Daniel Craig
Daniel Craig Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles