Kisma kaunitaride pärast: Missis Estonia nime pärast võitlev Tiina Jantson kaebas konkurendi kohtusse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiina Jantson ja Sixtina tantsu- ja modellikool korraldasid tänavu 15. juulil Missis Estonia 2018 võistlust, mille võitis Ithaka Maria Harito. Küll aga on pikaaegsel missivõistluste emal Jantsonil jätkuvalt kana kitkuda Ireni Erbiga, keda ta süüdistab oma kaubamärgi ärakasutamises.

«Olen seda võistlust korraldanud juba 26 aastat ja nüüd pean kahetsustundega vaatama, kuidas nahaalselt ja jätkuvalt kasutatakse ära minu poolt kaitstud kaubamärki Missis Estonia veel ühe võistluse korraldamiseks,» kirjutab Jantson Elu24-le laekunud kirjas Missis Estonia kaubamärgi kohta.

Jantson lisab, et on kohtusse esitanud hagi Ireni Erbi ja tema Magic Monday Production vastu, kes Jantsoni sõnul tema kaubamärki ebaseaduslikult kasutavad ning seeläbi kõlvatut konkurentsi tekitavad.

Miss Valentine valimine klubis Seduction. Pildil Tiina Jantson. 2010. 
Miss Valentine valimine klubis Seduction. Pildil Tiina Jantson. 2010. Foto: ARTUR SADOVSKI / PM/SCANPIX BALTICS

«Vaatamata sellele korraldab Erbi ikka 26. augustil veel ühte Missis Estonia 2018 võistlust,» jätkab Jantson. «Ta on eiranud täielikult minu advokaadi poolt saadetud pretensioone, jätnud neile reageerimata ning jätkab ikka minu kaubamärgi kasutamise rikkumist.»

Ireni Erbi.
Ireni Erbi. Foto: Instagram

«Minu Missis Estonia võistluse osavõtjad, toetajad ja sponsorid on hämmingus ning nördinud sellisest inetust käitumisest, mis toob korvamatut kahju kogu Missis Estonia 26 aasta pikkuse maine ehitamisele.»

Sama skandaal ulatub juba 2017. aastasse

Missis Estonia võistluse looja Tiina Jantson väitis juba 2017. aastal, et kui tema paar aastat võistlust ei korraldanud, kuulutas Ireni end ise Missis Estoniaks ja läks välismaale võistlusele.

Seejärel võttis Ireni endale õiguse Missis Estonia võistlust ise korraldada ja tegi seda Jantsoni võistlusega isegi samal päeval. 

«Eks ma ise olen selle koletise loonud,» tunnistas Jantson toona. «Ta tuli Miss Bikini võistlusele, seal jäi ta neljandale kohale, kuid tal tekkis seal ikkagi võimalus saada vajalikke kontakte. Ta hakkas ennast pakkuma erinevatele võistlustele.»

Tiina Jantsoni sõnul on Ireni Erbi ja tema tegevuse ümber palju skandaale ning tihtipeale seostavadki inimesed tema üritust hoopiski Jantsoni poolt korraldatava Missis Estonia võistlusega. «Erbi tegevus kahjustab minu kaubamärki, mainet, tekitab pettumust sponsoritele, tekitab suurt segadust üldsuse ja meedia jaoks.» 

«Käesolevat situatsiooni arvestades leian, et kõik, kes osalevad, toetavad või kajastavad seda Ireni Erbi poolt korraldatavat Missis Estonia 2018 võistlust, ühtlasi toetavad ka kaudselt seadusega keelatud kõlvatut konkurentsi,» leiab Jantson.

Elu24 saatis täpsustavad küsimused ka Ireni Erbile, paludes temapoolset kommentaari. Seni pole Elu24 veel vastust saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles