Kas «Kuuuurijal» on kriips peal? Katrin Lust peab advokaadiga vihast vaidlust kaubamärgi pärast (7)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24-aastane Maria ja Katrin Lust
24-aastane Maria ja Katrin Lust Foto: TV3

Praegu veel saadet «Kuuuurija» juhtiv Katrin Lust sõnas täna, et kui asjad on minemas nii nagu need on, siis sellenimelist saadet sügisel eetrisse minemas ei ole.

«Tundub, et «Kuuuurija» nimelist saadet sel sügisel minu poolt eetrisse ei lähe, kuna vandeadvokaat Maksim Greinoman on esitanud Kuuuurija kaubamärgi registreerimistaotluse Euroopa Liidu Patendiametis just telesaadete osas,» kirjutas Katrin Lust Facebookis.

TV3 saatejuht Katrin Lust
TV3 saatejuht Katrin Lust Foto: TV3

Aga see ei tähenda sugugi, et Katrin Lust enda saatest ilma jääks. Vaid pigem ainult nimest.

Katrin Lust on kogu sellest asjast šokeeritud, kuid tahab sündmustes siiski selgust saada. «Mind huvitab antud juhul kõige rohkem advokatuuri seisukoht. Kas advokaat võibki nii käituda? Minu arvates on see väga ebaeetiline. Eriti kuivõrd kaubamärgi seadus ütleb, milline on täpselt üldtuntud kaubamärk ja mis tähendab pahatahtlik registreerimistaotlus. Antud juhtum vastab just nendele kategooriatele ja kriteeriumitele,» ütles Lust. 

«Taotluse on esitanud juriidiliste eriteadmistega isik, kes on veel lisaks advokatuuri liige. Seetõttu mind huvitabki advokatuuri seisukoht,» lisas saatejuht.

Kaubamärgi registreeris aastaid Eestis tegutsenud advokaadibüroo

«Kuuuurija» kaubamärgi Eestis registreerinud Maksim Greinoman on vandeadvokaat büroos Greinoman & Co, mis on asutatud 2007.aastal. Büroo on spetsialiseerunud keskmise suurusega ettevõtete ja nende omanike teenindamisele.

«Meie kirg on kohtuvaidlused, sealhulgas täite- ja pankrotimenetlustega seotud vaidlused,» on büroo kodulehel kirjas.

Vandeadvokaat Maksim Greinoman ise lõpetas 2000. aastal Tartu Ülikooli ning kolm aastat hiljem Manchesteri Ülikooli. Büroo koduleht kirjutab, et pärast seda läbis ta praktika Londoni advokaadibüroos Middleton Potts, mis on nüüdseks osa advokaadibüroost Hill Dickinson. Greinomanil on pikaajaline kogemus äriklientide nõustamises ja nende esindamises kohtuvaidlustes. Tema napp vaba aeg kulub vabas õhus jalutamisele ja laskmisele.

Võimalikud lahendused

Facebookis tekkis selles osas koha elav diskussioon, millest võttis osa ka endine Nexuse laulja Merlyn Uusküla. «No see on küll sobimatu pahatatlikkus advokatuuri liikme poolt. Ta võiks intervjuu kuhugi anda sel teemal - iseendale teeb ta häbi sellega igatahes hetkel. Ilmselt on ta teadlik, et see läheb suure kella külge, kuid pigem on küsimus, et miks seda vaja on? Ehk on tema taga veel keegi?» kirjutas Uusküla.

Lisaks sellele pakub laulja välja, et uue saate nimeks võiks olla «Kuu-Uurija By Katrin Lust».

Merlyn Uusküla pakkus välja Katrin Lusti uue saate nime.
Merlyn Uusküla pakkus välja Katrin Lusti uue saate nime. Foto: TV3

Elu24 toimetus võttis ühendust ka Maksim Greinomaniga, aga mees viibib praegu puhkusel. Selle järel võeti ühendust tema partneri, Jaanus Sterniga, kes ütles, et päringule vastatakse 30 päeva jooksul.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles