Video: Madonna vihastas fänne, rääkides Aretha Franklini järelehüüdes vaid endast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna
Madonna Foto: Carlo allegri / Reuters/Scanpix

USA popstaar Madonna astus 20. augustil üles MTV Video Music Awards (VMA) galal, kus edastas järelehüüde möödunud nädalal 76-aastasena surnud soulikuningannale Aretha Franklinile.

Fännide ja galal kohal olnute sõnul ütles Madonna Franklini kohta vaid paar lauset, ülejäänud jutt käis ta enda kohta, teatab Daily Mail. 

Madonna
Madonna Foto: Chris Pizzello / AP/Scanpix

«Musta hõlsti ja paljusid ehteid kandnud Madonna üllatas oma kõnega. Selles oli Aretha Franklini andest, muusikast ja pärandist juttu vaid niipalju, kui see Madonnat mõjutas. See oli Madonna ennast ülistav monoloog,» laususid Madonna fännid.

Madonna alustas sellega, et Aretha Louise Franklin muutis tema eluteed.

Aretha Franklin
Aretha Franklin Foto: Handout . / REUTERS/Scanpix

«Lahkusin kodulinnast Detroidist, olles vaid 18-aastane ja mul oli taskus vaid 35 dollarit. Minu unistuseks oli siis saada professionaalseks tantsijaks. Olles mitu aastat seda üritanud ja vaesuses virelenud, otsustasin hakata tegelema muusikaga, sest isegi kõrtsilauljad teenisid rohkem kui tantsijad,» sõnas USA popstaar.

Madonna meenutuse kohaselt tuli tal prooviesinemisel üks pala ette kanda, kuid ta ei olnud selleks valmistunud. Talle meenus Franklini laul «Natural Woman» ja ta esitas selle.

«Ilma soulikuninganna palata ei oleks minust lauljat saanud. Tema juhtaas mu siia, kus ma nüüd olen. Tean, et Aretha muusika mõjutas paljusid. Tahan teda tänada selle eest, mida ta mulle ja veel teistele andis,» sõnas popstaar.

Aretha Franklini muusikaga vinüülplaadid
Aretha Franklini muusikaga vinüülplaadid Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP/Scanpix

Kuigi MTV Video Music Awards lavale kuvati Aretha Franklini suur pilt, jätkas Madonna endast rääkimist, viidates ka oma värskeimale albumile «Rebel Heart, Bitch I’m Madonna».

Madonna
Madonna Foto: Lucas Jackson / Reuters/Scanpix

Kohal olnute sõnul meenutas Madonna kõne, nagu ta oleks endale järelehüüet pidanud.

Madonna on ka varem jäerelehüüdekõnega rahvast ärrritanud. Näiteks 2016. aastal Billboard Awards galal meenutas ta muusik Prince’i ja 2009. MTV VMA-l Michael Jacksonit, kuid ka siis oli suur osa jutust temast endast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles