Aasta oodatuim film: Ryan Gosling lendas Veneetsia filmifestivali avafilmis Kuu peale

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Esimene mees»
«Esimene mees» Foto: Capital Pictures / Scanpix

Veneetsia filmifestivali tänavuseks avafilmiks oli Damien Chazelle'i kosmosedraama «Esimene inimene» (First Man), peaosas sama režissööri värvika menuteose «La La Land» eest Oscari-nominatsiooni saanud Ryan Goslinguga, kes kehastab legendfaarset astronauti Neil Armstrongi inimkonna esimesel ja seni viimasel Kuu-missioonil.

Chazelle, kes on viimastel aastatel olnud suurfilmide sõiduvees ning teeninud ära suurel hulgal tunnustust (ennekõike Oscari-nominatsioonid ja -võidud), sihib uue filmiga selgelt ajaloolist menu ning stardipakult paistab perspektiiv paljutõotav – eriline tunnustus oli juba seegi, et kosmose vallutuslugu mitte üksnes Veneetsia filmifestivali võistlusprogrammi ei valitud, vaid kogu sündmusele avapaugu andis.

Kaalukas ja katsumusterohke roll võib kõigi eelduste kohaselt tähendada auhinnasadu ka Goslingule. Et Hollywoodi ühel enimnõutud ekraaninäol võib Armstrongi kehastamine kõne alla tulla, sahistati juba paar aastat tagasi. Kinnituse sai see 2016. aasta detsembris. 

Kirjanik James R. Hanseni sulest pärineva Armstrongi biograafia ainetel stsenarist Josh Singeri (Spotlight) poolt filmiks adapteeritud linalugu jälgib ajaloolisele 1969. aasta kosmoselennule eelnenud kaheksat aastat, mil Armstrong end Maa kaaslasele küllaminekuks valmis sättis ning kui raske see ohtlik ettevõtmine Korea sõjas ja testpiloodiametis karastunud Armstrongi ning tema lähedaste jaoks oli. 

Filmi näeb Apollo Kinodes alates 12. oktoobrist 2018.

 First Man
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles