Tom Hardy vallutab ekraane: 25 asjalikku põhjust «Venom» kangelasse veel kõvemini ära armuda

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Hardy
Tom Hardy Foto: Hannah Yoon / AP / Scanpix

Alates sellest, kui maailm 2001. aastal Ridley Scotti «Allartulistatud Black Hawki» filmis Marveli uusima filmi «Venom» kangelast Tom Hardy't nägi, tahetakse teda üha uuesti ja uuesti ekraanile seiklema. 

Tänaseks 40-aastane briti näitleja suutnud teha muljetavaldava ampluaaga rolle Hollywoodi kassahittides kui ka indifilmides, nii Oscari-väärilistes kinoteostes (parima kõrvalosa nominatsioon filmis «Mees, kes jäi ellu»), eluloofilmides (kurikuulus vang Charles Bronson, peatselt kehastab mees aga Al Capone'i) kui ka action-filmides, tõestades oma haruldaselt mitmekülgset näitlejaannet. Loomulikule talendile lisaks õppis mees näitlemist sama õpetaja käe all, kes omal ajal õpetas vanameister Anthony Hopkinsit!

Kuigi mehe näitlejakarjäär on olnud juba üksjagu pikk, on tema nimi ülemaailmse tuntuse saavutanud alles viimastel aastatel, ühes aina suuremate ja enamat promo saavate suurte hittfilmidega.

Ometi pole mehest siiski veel üleliia palju kirjutatud-räägitud, seega jagame Screen Ranti vahendusel oma lugejatega armastusväärseid ja niisama fakte näitleja elust. 

1.  Hardy kasvas üles Inglismaal kunstiinimeste peres: tema ema on maalikunstnik ning isa komöödiakirjanik.

2. Ta oskab prantsuse keeles rääkida, kuna elas lapsena mõnda aega Lõuna-Pransusmaal.

3. Enne näitlejaks saamist tegelas ta modellindusega ning osales tõsielusaates.

4. Londonis õppis ta Anthony Hopkinsi endise õpetaja käe all.

5. Tema koolivend oli Michael Fassbender, kelle andest Hardy väga lugu peab ning kellega koos on ka telesarjas «Band of Brothers» mänginud.

6. Hardy on teinud lugematul hulgal video-prooviesinemisi ning n-ö hüpanud pükstest välja, et rolle saada ja silma jääda. Mõned neist on päris piinlikud…

7. Kooliajal tuli mõistagi mängida Shakespeare«i – selllest ajast on alles mõned väga naljakad vanakooli fotod (videos).

8. Näitleja vasakule käele on tätoveeritud tema agendi Lindy nimi ning draakon, kes sümboliseerib mehe eksnaist.

9. Hugh Jackmanile meeldib ta väga: näitleja loovutaks oma »Wolverine«i» rolli meelsasti Tom Hardy«le.

10. See viimane on väga hea mõte, sest Hardy oskab suurepäraselt uriseda (nagu videost kuuldub) – tema üks mörin ütleb rohkem kui tuhat sõna ning väljendada tervet spektrit emotsioone.

11. Ta suudab fantastiliselt teha sõnatuid rolle ning muudab isegi muna söömise ekraanil nii haaravaks tegevuseks, et sellelt on raske pilku pöörata (BBC sari »Taboo«)

12. Talle meeldib pulli teha!

13. Kaks Joel»i, kellega ta on varem koos töötanu, on temalt ihaldusväärse rolli üle löönud: üks «Enesetapusalgas» ja teine «Mustas missas». Mis teha, isegi Hardy ei saa kõike, mida tahab!

14. Pärast seda kui nad mängisid koos filmis «Algus» (Inception), said Hardy«st ja Leonardo DiCapriost väga head sõbrad. DiCaprio oli see, kes käis peale, et Hardy loeks »Mees, kes jäi ellu« käsikirja ning tulemuseks oli Oscari-nominatsioon.

15. Ta armastab meeletult koeri.

16. Tal oli kunagi koer Max, kes sai kunagi nime Mad Maxi järgi. Aastaid hiljem sai Hardy sama rolli.

17. Hardy tegeleb pühendunult heategevusega, olles eluraskustes noorte abistamiseks loodud organisatsiooni The Prince»s Trust saadik.

18. Ta loeb BBCs lastele unejutte. Koertest.

19. Talle meeldib mängida pahalasi, kuna khead angelased on tema meelest igavad.

20. «Pimeduse rüütli tagasitulekus» kandis ta 7-sentimeetriseid kontsi.

21. Hardy ei pelga kaamera ees end paljaks võtta, kui roll sellest parem saab, ning näiteid on mitmeid.

22. Tema suurim iidol on Gary Oldman, kellega tal on õnnestunud korduvalt filmides koos mängida.

23. Lisaks näitlemisele tegeleb ta ka kirjutamisega ning on juba saanud valmis kahe sarja käsikirjad, millest üks on BBCs näidatud «Taboo», milles ta ka mängib.

24. Tema pere on ta jaoks kõige tähtsam – ta on öelnud, et kaitseb neid surmani. Tal on kaks last ning  alates 2014. aastast on ta abielus näitlejanna Charlotte Riley«ga.

25. Ta on muhe – seda tõestab tore foto Hardy»st ja tema sõbrast ühesugustes pehmetes kostüümides «Venomi» võttel. Miks ka mitte!

Marveli uusim seiklus «Venom», milles Hardy kehastab muundujast ajakirjanik Eddie Brocki, jõuab Apollo Kinodesse 5. oktoobril 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles