Rowan Atkinson tembutab üle aastate jälle briti käpardspioon Johnny Englishi rollis

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Johnny English asub vastulöögile»
«Johnny English asub vastulöögile» Foto: Universal Pictures

«Johnny English asub vastulöögile» (Johnny English Strikes Again) on seitse aastat oodatud järg maailma ühe tuntuima koomiku Rowan Atkinsoni ülimalt saamatu briti superangendi filmide seeriale. 

See on ülemeeliku action-komöödia seeria kolmas peatükk, kus fännide poolt armastatud Rowan Atkinson naaseb kinoekraanidele kehastama brittide kuulsaimat natuke napakat eriagenti.

Kui 2003. aastal kinodes jooksnud esimeses filmis tuli käpardspioonil tabada kroonjuveelide vargad ning järjes (2011) rinda pista mõrtsukatega, siis kolmas seiklus teeb Johnny Englishist Inglismaa ainsa lootuse. Pärast seda, kui küberrünnak paljastab kõik briti luureagendid, ei jää salateenistusel muud üle, kui tuua pensionipõlve ja õpetajatööd nautiv Johnny English tagasi luureridadesse ning loota, et tegelinskil vaatamata nigelatele spioonioskustele jätkuvalt õnne ja nutti on ning riik saab kurja häkkeri käest päästetud.

«Johnny English asub vastulöögile»
«Johnny English asub vastulöögile» Foto: Universal Pictures

Tagasi ametisse kutsutuna hüppab English pea ees sündmuste keerisesse – tema ülesandeks saab tabada küberrünnaku eest vastutav ajugeeniusest häkker. Olles mees, kel jääb sageli oskustest vajaka ning varustatud vaid analoog-maailma meetoditega, peab Johnny English oma missiooni edukaks täideviimiseks ületama moodsa tehnoloogia poolt seatud takistused.

Nimelt on asjad Johnny eelmisest missioonist saati palju muutunud – relvad ja riistad on välja vahetanud nutitelefon ning võimsad sportautod on asendunud hiirvaiksete elektriautodega. Kui alguses on English hämmingus, siis peagi leiab kõigutamatu enesekindlusega varustatud härrasmees endale omase lähenemisviisi otsustades, et parim vastane moodsa digikurjami maha võtmiseks ongi just temasugune täielik analoogmees. Vana armas Aston Martin saab tolmust puhtaks pühitud, eksoskelett ja magnetsaapad välja otsitud ning koos keldrikantselei sügavustest vabastatud ustava partneri Bough'ga haarab Johnny härjal sarvist. Kas «Inglismaa viimast lootust» saadab täielik triumf või fataalne fiasko, see selgub juba kinosaalis.

Meeleheitel peaministrina teeb Rowan Atkinsoni kõrval meeleoluka huumorirolli Emma Thompson. Võrgutava ametikaaslasena näeme ka teistes spioonifilmides kuulsust kogunud Olga Kurylenkot. Johnny kuuleka kamraadina astub üles Ben Miller ning maailma üle tehnoloogilist võimu ihaldavat kurjategijat mängib aga Jake Lacy. Režissööriks on televisioonis komöödiasarjadega tuntust kogunud David Kerr. Ka seekord on stsenaariumi autoriks eelmistegi Johnny Englishi filmide stsenaariumid kirjutanud William Davies.

Apollo Kinodes alates 19. oktoobrist 2018.

 Johnny English Strikes Again
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles