Ettevaatust blogijad! Ka staaridel juhtub: Malluka blogi võttis üle troll

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mallukas
Mallukas Foto: Summer Showdown

Malluka blogi ametlik haldaja Martti K on sisenenud staari blogisse, muutnud ära paroolid ja kustutanud ära postituse oma tegemata töödest. «Ausalt, mul on tunne, et mu beebi on röövitud,» ahastas Mallukas sotsiaalmeedias. 

Mallukas ütleb, et hakkab vaikselt seda inimest juba kartma. «Ta pole vaimselt väga stabiilne, aga fakt on see, et ta on mu blogi ära varastanud, et varjata oma tegusid. Kuna ma loodan, et tal kuidagi mu Facebooki ligipääsu pole,» kirjutas Mallukas Facebooki.

Mallukas kuulis ühiste tuttavate kaudu arendajast Martti K-st, kes oli teinud neile väikse tööotsa kiiresti ja soodsalt. Blogija võttis temaga ühendust oma IT-alase murega ja ta kohe aitas. «Ta aitas kiirelt ja kenasti, seega tundus väga tore mees,» ütles Mallukas Elu24-le selgitades, miks ta selle mehe palkas.

Martti pidi Mallukale looma veebipoe ja äpi, aga ei midagi. Blogija lisas nimekirja töödest, mis haldajal tegemata, aga juba jaanuarist «kohe valmis saavad»:

*uue blogilehe ehitamine

*blogroll'i lehe paremale ribale panemine

*blogi kakskeelseks tegemine (selle eest makstud ka 170€ hädavajaliku plugin'a eest)

*Malluka äpi ehitamine

«Siia sisse ei arvesta ma üldse neid jooksvaid nipet-näpet palveid, mida ta iial ei täitnud,» lisab Mallukas.

Vabandused, mis mees esitas olid järgmised:

*Ma lahutan (ta pole iial abielus olnud)

*Olin halvatud

*Käisin opil

*Olin lapsega ujumas (tal pole last)

Eile sai Mallukal vabandusest n-ö kopp ette ja ta kirjutas pika postituse koos kuvatõmmistega, kus näitas ette kõik mehe vabandused, lubadused ja ülelaskmised.

Seejärel võttis mees staari kuulsa blogi paari klikiga üle.

«Härra enda versioon, mis ta teistele räägib, on see, et ma olen kõik chatid ise töödelda lasknud, et mitte hoopis talle võlga ära maksta ja ta annab mu laimu eest kohtusse. Et inimesed ikka ei väsi mind kohtusse andmast..,» selgitab staarblogija.

Nüüdseks on asi enamvähem kontrolli all. «Suure jamamisega saime blogi kurja trolli käest vähemalt hetkel kätte, sain ka postituse taastada, kes veel lugeda ei saanud, kirjutab Mallukas Facebooki. «Kuigi ta nüüd enam postitusele ligi saada ei tohiks, siis rünnata saab ta blogi küll, mida ta usinalt teeb,» lisab ta.

Targemad annavad Mallukale nõu ja loodavad, et blogija nüüd kõikide vabakutseliste arendajate mainet ei riku. «It-vennad võtavad selle ilusti välja kes ja kust ründas lehte. Ma usun, et see vend on varem ka manipuleerind lehega,» lohutavad teised.

Loe postitust SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles