Ajalugu jäi tegemata: Venemaa esimese geiparaadi toimumine keelati juba vähem kui 24 tundi pärast väljakuulutamist (5)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juunil, 2008 venemaal geiõiguste toetuseks korraldatud, kuid keelatud demonstratsioon. Pilt on illustratiivne.
1. juunil, 2008 venemaal geiõiguste toetuseks korraldatud, kuid keelatud demonstratsioon. Pilt on illustratiivne. Foto: MIKHAIL POCHUYEV / Scanpix

Venemaal oleks peaaegu tehtud ajalugu. Kahjuks keelati Venemaa esimene geiparaad ära, vähem kui 24 tundi pärast selle väljakuulutamist.

Seksuaalvähemuste aktivist püüdis korraldada paraadi Yablonevy külas, kus elab vaid seitse inimest. Nikolay Alekseeyev teatas oma sotsiaalmeedia vahendusel, et on saanud kinnituse, et üritust võib korraldada. Alekseeyev nimetas loa andnud Noboulyanovski linnapead Svetlana Kosarinovat «Venemaa vapraimaks inimeseks». 

Üritus pidi aset leidma 26. augustil ning väljastatud loa alusel ei tohtinud ületada rohkem kui 300 külastaja arvu. Ülirõõmus aktivist rääkis üritusest kui «kõige mõjuvõisamast üritusest Venemaal». Kahjuks tegutsesid kohalikud võimud kiiresti ning lükkasid Alekseeyevi väite ümber, öeldes, et tegemist on valeinformatsiooniga ning «Venemaal ei toimu mingeid geiparaade».

Sedasorti paraadide vastu on Venemaal 2013. aastal kehtestatud seadus, mis keelab «homsoseksuaalse propaganda» ja gei-õiguste toetamise demonstartsioon. 

Linna tegevjuht Gennadi Denikayev sõnas, et väljastatud luba oli väär, sest temaga ei oldud läbirääkimisi peetud. «Tegin otsuse, et geiparaadi ei toimu,» sõnas ta. «Me kaitseme traditsioonilisi perekonnaväärtusi ja eelkõige lapsi ebatraditsiooniliste seksuaalsuehete propaganda eest.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles