Tervise Arengu Instituut avas Weekendi alal narkotelgi: vajadus selle järele on suur (8)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu on Weekend Festivali alal avatud narkootikumide infotelk. Elu24 uuris lähemalt, mida see endast kujutab ja mis selles telgis tehakse. Selgus, et telk propageerib eelkõige teadlikku ja ohutut narkootikumide tarbimist.

Enne narkotelki sisenemist tuleb täita ankeet, kuhu peaks kirjutama ka mida oled tarbinud, et saada nõu ja abi. «Oleme siin inimestele toeks. Eelkõige saab siit infot, erinevate ohtlike ainte kohta ning kuidas aidata oma narkouimas sõpru,» selgitas vabatahtlik Meelika Krutjakova selle telgi põhimõtteid. Ebaadekvaatsed tarbijad viime esmaabisse.

Uurisime ka mis on populaarseim aine tänavusel festivalil. «Tänavu on populaarne ecstasy ja erinevad stimulandid nagu suurtel tantsumuusikafestivalidel ikka,» valgustas meid vabatahtlik.

Küsisime ka, kas vastab tõele, et narkootikume on lihtne kätte saada ja kas spetsialisti silm märkab siin palju narkootikume tarbinud noori. «Märkan ikka. Aga reede kohta on olukord rahulik,» arvas Meelika. Ta paneb noortele südamele, et kui juba tarbite tehke seda pigem teadlikult. «Kui on aine milles sa ei ole kindel, tee pool,» soovitab ta.

Aljona Kurbatova Tervise Arengu Instituudist lisab, et pole mõtet probleemi eirata, sest narkootikume tarbivad siin nii noored kui vanad. «Tänavusel Weekendil oli noorim  tarbija 14-aastane,» lisab ta. «Meie huvi on, et kõik need tarbijad oleks peale pidu elus ega peaks piinlikke seiku meenutama,» ütles Tatajana. «Pikka moraali me lugema ei hakka. Me ei soovime lihtsalt, et nende pidu ei lõppeks politseiautos» lisas ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles