Valge Gospel toob jõulud veidi lähemale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Sillamaa (vasakult), Mariann Saare, Anneli Pilpaki (seisavad), Susan Lillevälja ja Tanja Mihhailova silmad puurisid eilses Valge Gospeli proovis ainiti noodivihikut.
Janika Sillamaa (vasakult), Mariann Saare, Anneli Pilpaki (seisavad), Susan Lillevälja ja Tanja Mihhailova silmad puurisid eilses Valge Gospeli proovis ainiti noodivihikut. Foto: Toomas Huik

Kuu pärast alustab taas Eesti suurim gospelkontserdi turnee Valge Gospel, kus lisaks tuntud lauljatele astub lavale kultuuriminister Laine Jänes. Laulukoori harjutustsükliga liitusid eile ka solistid.

Teist aastat järjest saavad Tallinnas WAFi laulu- ja tantsukooli harjutusklassis kokku Eesti parimad lauljad, et taas üks kontsertkava selgeks õppida. Eesmärgiks ikka erinevates kodumaa kirikutes gospelmuusikaga jõulumeeleolu luua.

«Eelmisel aastal ei julgenud me teha rohkem kui neli kontserti ja meie üllatuseks müüdi piletid suhteliselt lühikese ajaga eelmüügist läbi,» meenutas üks Valge Gospeli solistidest Susan Lilleväli.

Kuus kontserti

Et tänavu saaks meeleolukatest kirikukontsertidest osa rohkem inimesi, antakse kuus kontserti. «Mitu kohta on juurde tulnud ja ka vahetunud, et viia gospel nendenigi, kes seda oma kodukohas mullu kuulata ei saanud,» rääkis lauljanna.

Kuigi Valge Gospel on sisult sarnane eelmisel aastal toimunuga, ei esitata kõiki laule enam algusest lõpuni, vaid osa neist on kokku arranžeeritud.

Ning kui WAFi laulu- ja tantsukooli koor on harjutanud juba septembri algusest, siis solistide tihe töögraafik algas alles eile. «Proovid on pea iga päev,» sõnas Lilleväli.

Lauljate read ei ole eelmise aastaga võrreldes sugugi hõrenenud, pigem vastupidi. «Kõik, kes eelmisel aastal kaasa tegid, olid seegi kord väga käpad,» muigas Lilleväli. «Isegi Lauri Liiv, kes on novembris Eestist ära, võttis kõik noodid kaasa ja õpib laule Saksamaal tuuril olles.»

Solistide seas võib seekord kohata Tanja Mihhailovat ning superstaarisaatest tuntud Raimondo Laikret ja Marian Saart.

Üllatusesineja Jänes

Üllatusesinejana on tänavusel Valgel Gospelil välja reklaamitud kultuuriminister Laine Jänes, kuid tema etteaste sisu hoitakse kuni esimese kontserdini rangelt saladuses. «See on üllatus, mida ta seal täpselt teeb. Selle jaoks tuleb tulla vaatama,» salapäratses Lilleväli.

Eesti kirikutes jõulude eel kõlama hakkavate lugude hulgas on lüürilisi ja meloodilisi, kuid ka särtsakaid ja kaasakiskuvaid. Lilleväli lisas, et nende muusikahuviliste jaoks, kes gospelmuusikat tunnevad, on Valgel Gospelil kindlasti väga palju hitte.

Juba seetõttu, et kontsertprogrammist ei jäeta välja ka eelmisel aastal kõige menukamaks osutunud lugusid. «Kõik teevad seda asja väga suure innuga ja ma arvan, et juba see on asi, mis toob tulemuse,» märkis Lilleväli.

Solistid

Lenna Kuurmaa

Lauri Pihlap

Nele-Liis Vaiksoo

Rolf Junior

Lauri Liiv

Maiken

Janika Sillamaa

Raimondo Laikre

Kaire Vilgats

Mikk Saar

Susan Lilleväli

Bert Pringi

Mariann Saar

Kaido Põldma

Tanja Mihhailova

Jakko Maltis

Kontserdid

11.12 Rakvere kirik

17.12 Pärnu Elisabethi kirik

12.12 Tartu Peeti kirik

18.12 Türi Püha Martini kirik

16.12 Jõhvi Mihkli kirik

19.12 Viljandi Pauluse kirik

Algus igal pool kell 19

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles