Pildid: tere tulemast Costa Del Kimi! Põhja-Korea liider külastas ehitatavat luksuskuurorti, kus teda üllatas paduvihm

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas oma riigi idaosas Kangwoni provintsis asuvat Wonsan-Kalma piirkonda, kus mere äärde ehitatakse luksuskuurorti.

Riigijuht andis käsu, et see peab valmima järgmise aasta 10. oktoobriks, mil tähistatakse tähtsat riiklikku püha,  Korea Töötajate Partei asutamist, teatab Daily Mail.

Põhja-Korea meedia avaldas liidrist pildiseeria, millel teda on näha lõbusana ja nalja viskamas, olles ümbritsetud nõunikest, turvajatest ja kohalikest võimudest. Teda saatis visiidil ta naine Ri Sol-ju.

Kim Jong-un visiidil valmivas luksuskuurortis
Kim Jong-un visiidil valmivas luksuskuurortis Foto: STR / AFP/Scanpix

Ilmal oli siiski ükskõik, et Kimi puhul on tegemist võimsa riigijuhiga, sest kui ta viibis kuumaveeallikate juures, hakkas paduvihma sadama. Ei ole teada, kas diktaatorist Kim andis oma alluvatele käsu pilved laiali ajada või ilma mingil viisil karistada nagu ta teeb oma riigi kodanikega, keda peab riigivaenlaseks, saates nad aastateks sunnitöölaagrisse.

Kim Jong-un visiidil valmivas luksuskuurortis
Kim Jong-un visiidil valmivas luksuskuurortis Foto: STR / AFP/Scanpix

Põhja-Korea väljaannete teatel kerkivad Wonsan-Kalmasse viietärnihotellid, kaubamajad, spaad ja puhkekeskused, kus Põhja-Korea eliit, kuid välisturistid saavad puhkamas ja tervisevetel käia.

Paika rajatakse ka pargid ja rohealad, kus kasvab haruldasi taimi ja puid.

Kim Jong-un visiidil valmivas luksuskuurortis
Kim Jong-un visiidil valmivas luksuskuurortis Foto: STR / AFP/Scanpix

Lääne meedia andmetel viidi Wonsani 360 000 elanikku luksuskuurordist kaugemale elama, et tavakodanikud eliidi luksuse lähedal ei oleks. Samas saavad kohalikud kandideerida kuurortisse teenindajateks.

Kim võttis kuurortivisiidil sõna Põhja-Koreale kehtestatud sanktsioonide teemal. Ta ütles, et vaenulikud jõud üritavad põhjakorealasi karistada sanktsioonide ja blokaadiga, kuid põhjakorealased ei anna alla.

Kim ja USA president Donald Trump kohtusid 12. juunil Singapuris, pidades läbirääkimisi. Kim teatas hiljem, et  USA nõudmine, mille kohaselt Põhja-Korea peaks asuma desarmeerimise teele, on gängsterite ja maffia arusaam.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump kohtusid 12. juunil Singapuris
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump kohtusid 12. juunil Singapuris Foto: FALOS / MEGA / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles