Tänavatantsutoimik: house-tants

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JJ Street Dance Company

Eesti suurima tänavatantsupeoga seoses annab Elu24 lühida ülevaate tänavatantsustiilidest.

House

House-tants kerkis esile 80ndatel, kui New Yorgis ja Chicagos tegutsesid veel sellised ööklubid nagu Loft ja Paradise Garage ning Warehouse - kohad kus house muusika sai alguse.

Huvitava faktina võib tõdeda, et house’i tantsustiil on vanem, kui muusika ise. Kõnealuses tantsus on kasutusele võetud erinevaid elemente aafrika, ladina ja brasiilia tantsudest ning lisaks neile veel ka elemente jazzist, modernsest ja stepptantsust. Seega sisaldab house- tants endas erinevaid alastiile ning tehnikaid, milles jäljendatakse liigutusi erinevatest allikatest näiteks whacking, voguing, capoeira, step, salsa jne. House-tantsule paneb aluse jacking-liigutus, mis rindkere liikumisel muusikasse ette ja taha liikudes laine efekti tekitab.

Tantsustiili tehnika on pärit Chicago’st ning põhirõhk on muusika rütmidel ja käikudel, millest sõltub jalgade töö ehk footwork. Oma olemuselt on see stiil improvisatsiooniline  sisaldades endas kiiret ja keerulist jalgade tööd, mis on kombineeritud rindkere lainelise ja voolava liikumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles