Avalikud pissuaarid linnatänavatel tekitavad Pariisi elanikes pahameelt (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalik pissuaar "uritrottoir" Pariisis
Avalik pissuaar "uritrottoir" Pariisis Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Pariisi tänavatele on paigutatud väga avalikud erkpunased pissuaarid, mis šokeerivad turiste ja riivavad sadade kohalike ilumeelt. Feministid süüdistavad linnavalitsust sellega seoses ka seksismis. 

Pariisi Notre Dame`i kiriku kõrvale on paigutatud erksad avalikud pissuaarid, mida kaunistavad lillepotid. Need on ökoloogiliselt läbimõeldud ega levita mingit halba lõhna. Kuid pariislased on pahased. 

Pissuaarid paigaldati paar kuud tagasi teadlikult Pariisi nendele kohtadele, kus on kõige rohkem avaliku urineerimisega probleeme. Kuid just viimati paigaldatud pissuaari šikk lokatsioon tekitas pahameeletormi. Liiga moodsa disainiga pissuaar ei sobivat sellesse keskkonda.

«See lihtsalt ei sobi avaliku ajaloolise linnaruumiga kokku» leiab 58-aastane kohalik. Ka turistid, kes samas kõrval jõel paadisõite teevad, leiavad, et need veidrad punased kastid on vulgaarsed ja sobimatud. Feministid süüdistavad linnavalitsust selles, et meeste mugavuse nimel on mindud liiga kaugele.

Vaata videot SIIT:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles