Galerii: tänane sünnipäevalaps Jennifer Lawrence on kooslus ilust ja huumorist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oscari võitnud näitleja Jennifer Lawrence saab täna 28. aastaseks.

Jennifer Shrader Lawrence (sündinud 15. augustil 1990 Louisville'is Kentucky osariigis) on Ameerika Ühendriikide filmi- ja televisiooninäitleja.

Ta on mänginud filmides «The Burning Plain», «Winter's Bone» («Paljad luud») ja «Passengers» («Reisijad») jne.

2011. aastal kandideeris Jennifer Lawrence filmiga «Paljad luud» auhindadele Oscar ja Kuldgloobus parima naisnäitleja kategoorias, aga kaotas mõlemal korral Natalie Portmanile.

Lawrence mängis peaosa 2012. aasta filmis «Näljamängud». 2012. aastal mängis Lawrence filmis «Õnneteraapia», mille eest võitis ta Oscari ning Kuldgloobuse parima naisnäitleja kategoorias.

2013. aastal mängis ta filmis «Näljamängud: Lahvatab leek». Samal aastal mängis ta filmis «Ameerika afäär», millega kandideeris ta Oscarile ning mille eest võitis ta Kuldgloobuse ja BAFTA parima naiskõrvalosa kategoorias.

Ajakirja Forbes esmakordses üleilmses näitlejataride sissetulekute edetabelis oli ta esikohal 52 miljoni dollari suuruse maksueelse tuluga.

Peale Lawrence'i tähistavad täna sünnipäeva ka näitleja Ben Affleck (46), jalgpallur Alex Oxlade-Chamberlain (25), näitleja Debra Messing (50), Kuninglik Printsess Anne (60) ja näitleja Anthony Anderson (48). 

Lisaks tähistatakse täna ka Prantsusmaa väepealiku Napoleon Bonaparte 249. sünniaastapäeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles