Kuula: Oleg Kosjugin pani Soome seenemehe laulu sisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kuus (vasakul, päikeseprillidega) sai tuntuks Soome turul märatsemisega.
Mart Kuus (vasakul, päikeseprillidega) sai tuntuks Soome turul märatsemisega. Foto: Mart Kuus

Oleg Kosjugin avaldas esmaspäeval oma EP, mis on tasuta kättesaadav Legendaarne Recordsi kodulehelt. Kosjugini loo «Kukeseen» peategelaseks on endine seenemees Mart Kuus.

Oleg Kosjugini EP käsitleb olmeteemasid alates uimastite rahvusvahelisest transpordist kuni merevaigust käigukanginuppude vargusteni. Ise on mees öelnud, et ei saa täpselt aru,mis toimub, kuigi muusika talle endale väga meeldib.

Kes on seenemees Mart Kuus?

Mart Kuus räägib Elu24-le 2009. aasta suvel: «Ma läksin 13. augustil üksinda turule, et näidata, kuidas toimub suuremastaapne pettus nii riigi kui inimeste vastu. Siia ringkaitsesse on kaasatud nii allmaailm, linnavõimud kui ka riigiaparaat. Alustasin müüki bussist, kus oli 100 plastikust kasti, igas 2 kg kukeseeni. Panin välja elektroonilise kaalu koos kastiga ja müügisildi, kus täpselt kirjas, et  2 kilo seente hind on 15 eurot.»

Kuusi sõnul küsitakse Helsingi turul muidu umbes 200 grammi kukeseente eest viis eurot.

Mardil puudus kauplemisluba, kuid tema enda arvates ta seadust ei rikkunud. «Seda luba polnud võimalik saada, seda luba olime taotlenud juba aasta aega läbi erinevate juriidiliste isikute. Me teadsime, et me ei saagi seda. Läksin sinna ja avasin bussi ukse, tõstsin kastid välja ning panin sildi juurde, palju maksab kilogramm. Ma ei ole kuritegu ega rikkumist toime pannud, ma näitasin seent,» ütleb Mart Kuus «Reporterile».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles