Winston Churchilli inspireeris animategelane Bambi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animategelane Bambi
Animategelane Bambi Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia peaministrit Winston Churchilli inspireeris Teise maailmasõja ajal Disney animategelane Bambi.

Ajaloolaste andmetel vaatas Churchill alates 1943. aastast, sõjalist strateegiat koostades, Disney animafilme, kirjutab abc.net.au.

«Winston Churchill maandas sõjaolukorras pingeid ja koostas strateegiat animafilme vaadates. Tema eriliseks lemmikuks oli Bambi, kuid vahel vaatas ta ka Dumbot,» seisab ühes arhiivist leitud kirjutises.

Väidetavalt vaatas peaminister animafilme nädalalõppudel oma maamõisas olles ja seanss algas pärast õhtusööki, umbes kell 23.00.

«Lisaks animafilmidele olid tema lemmikuteks ka mõned mängufilmid.  Umbes 17 korda vaatas ta filmi «Lady Hamilton», milles peaosi mängisid Vivien Leigh ja Laurence Olivier ning mis põhines ajaloolistel faktidel – admiral Nelsoni ja Emma Hamiltoni suhtel,» seisab ajalooallikates.

Allikate väitel meeldisid Churchillile ka sellised linateosed nagu «Goodbye, Mr. Chips», «The Young Mr. Pitt», «Across the Pacific» ja «In Old Chicago».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles