Mittetallinlasel läheb raskeks esileedi retseptide jaoks koostisosade leidmine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupood.
Toidupood. Foto: Margus Ansu

Evelin Ilvese kokaraamatus kirjeldatud retseptide koostisosadest võivad mittetallinlased vaid unistada. Hobikoka ja tartlase Maris Arulepa sõnutsi võib paljudel juhtudel väljaspool pealinna toorme leidmisega raskusi tekkida.

Maidla aga usub, et algaja kokkaja jääks tagjine’ga puntrasse. «Kuhu see peab mulisema minema - ahju või pliidile? Mis kuumusel? Tähtis on alati selliseid asju inimestele selgitada, sest enamasti pannakse võrdusmärk tundmatu ja keerulise vahele. Samuti peaks rääkima võimalusest teha tagjine’t ilma vastava nõuta.» Samuti peaks Gruusia hautise retseptis olema põhjendatud sealsele köögile ebatüüpilise vahtrasiirupi kasutamine: «Kas see on meil paremini kättesaadav, annab teistmoodi maitsenüansi vms,» vahendas Õhtuleht.

Tartlanna Maris Arulepp arvab, et mittetallinlasel on raske leida vajaminevat tooret: «Eksootiliste maitseainete ja viinamarjalehtede muretsemisega läheb kindlasti raskeks. Väikelinnade elanikud neid tõenäoliselt ei saa ning maapoodides võib sellisest kaubast vaid unistada.»

Samuti jäävat pealinnast väljaspool kättesaamatuks raamatus veel ettetulevad beebikaheksajalad, rohutoidulise lihaveise pähklitükk ja poroliha (Euraasia põhjapõder). Tallinna poodidest leiab pealinlase Kätrin Maidla meelest enamiku tooret. «Ehk natuke rohkem otsimist kui porgandi-peediga, aga saab hakkama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles