Hobikokad presidendiproua retseptidest: algaja kokk ei pruugi juhiseid mõista

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilvese kokaraamatu esitlus Abjas, 20.10.2011
Evelin Ilvese kokaraamatu esitlus Abjas, 20.10.2011 Foto: Rasmus Jurkatam

Esileedi on oma värskelt ilmunud kokaraamatu kohta öelnud, et raamatus olevate retseptide järgi on kõik huvilised võimelised neid roogi ise kodus valmistama.

Õhtuleht uuris aga hobikokkadelt, kas see kehtib ka roogade kohta, millel ligi 20 koostisosa ja mis lähevad maksma 30 eurot.

Õhtuleht lasi kodukokal Maris Arulepal ja toidublogijal Kätrin Maidlal objektiivselt - retseptide autorit teadmata - avaldada arvamust, kas esileedi lubadus, et toidud on igale huvilisele jõukohased, peab paika ka palju ja haruldasi koostisaineid sisaldavate ning aeganõudvate roogade puhul.

«Kui tegevuskäik oleks paremini seletatud, ei oleks ühtki rooga raske teha. Aeganõudev on neist mõni, aga mitte keeruline. Küll aga vajaks enamik selgemat ja paremini järgitavat tegemisõpetust,» leiab Kätrin Maidla.

Maris Arulepp nõustub: «Tundub, et autor on toiduvalmistamise kirjelduse jätnud enamasti poolikuks ja vigaseks - see jätab aga kiiruga tehtud mulje ega kutsu eriti kokkama. Samuti on retseptide koostisainete nimekirjad vahepeal ebatäpsed ja retseptidki algajale pisut keerulised. Näiteks on kirjas, et vaja on vanilli, ja alles retsepti käiku lugedes saab aru, et vaja on vaniljekaunu - mitmuses. Mitu tükki siis? Ja kui inimene ei ole väga toiduhuviline, kardan, et keedukreem tuleb välja tükiline ning vaniljekaunadest ei osata seemneid välja võtta,» arvustab Arulepp tiramisuretsepti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles