Esimene pilk: Benedict Cumberbatch mängib peaosa tele jaoks vändatavas Brexiti-filmis

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: FRED THORNHILL / REUTERS / Scanpix

Britid asusid väntama telefilmi Brexitist, mille peaosas astub üles «Sherlocki» staar Benedict Cumberbatch.

Cumberbatch kehastab draamas Brexiti võtmetegelast, poliitstrateeg Dominic Cummingsit, kes juhtis Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise kampaaniat, mida teadupärast napi häälteenamusega ka edu saatis. Äsja avalikustati filmist esimesed fotod, mis näitlejat rollis näitavad. Film jälgib 2016. aasta suvel toimunud referendumile eelnenud sündmusi nii poolt- kui ka vastukampaania küllaltki vähekajastatud juhtfiguuride silme läbi ning vaatleb ka seda, mismoodi tänapäevane infotehnoloogia sellesse lähiajaloo ühte üllatavamasse poliitilisse sündmusesse panustas. 

Cumberbatchi jaoks on tegu juba mitmenda korraga mängida vastuolulist tõsielutegelast. 2015. aasta filmis «Imitation Game» kehastas ta arvutiteadlast Alan Turingit, teenides rolliga ära Oscari-nominatsiooni. Kaks aastat varem kehastas ta filmis «The Fifth Estate» aga Wikileaksi loojat Julian Assange'i.

Benedict Cumberbatch Dominic Cummingsi rollis.
Benedict Cumberbatch Dominic Cummingsi rollis. Foto: Nick Wall / Channel 4

Draama käsikirja autoriks on noor, ent juba tunnustatud stsenarist James Graham, ning lavastab selle režissöör Toby Haynes, kelle käe all on valminud muu hulgas ka «Black Mirrori», «Sherlocki» ja «Doctor Who» episoodid. Teistes rollides astuvad Cumberbatchi kõrval üles näiteks James Bondi «Skyfallist» tuntud Rory Kinnear, kes kehastab toonase peaministri David Cameroni avalike suhete nõunikku, ning «The Crowni» John Heffernan, kes mängib väljahääletuse üht olulisemat poliitaktivisti Matthew Elliotti.

Film valmib telekanali Channel 4 jaoks ning jõuab eetrisse millalgi tuleval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles