Sirje Eesmaa madalast sportautost ei unista

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel eelistab Sirje Eesmaa sõita oma erkpunase Volkswageni Põrnikaga, talvel seisab hobiauto enamasti hoovis ja ootab oma aega.
Suvel eelistab Sirje Eesmaa sõita oma erkpunase Volkswageni Põrnikaga, talvel seisab hobiauto enamasti hoovis ja ootab oma aega. Foto: Mihkel Maripuu

Ilmselt ei tea paljud, et TV 3 uudistetoimetaja Sirje Eesmaa fännab Volkswageni Põrnikat ja on lausa Põrnika-klubi president. Kui pühapäevasõidud erkpunase põrnikaga välja arvata, eelistab Eesmaa praktilisi autosid.

Millise autoga sõidate ja miks?

Suvel sõidan sageli oma armsa vana punase Põrnikaga. Kõigepealt kindlasti siis, kui on Põrnika-üritused (umbes kord kuus) või on vaja niisama uhkeldada. Aga ka siis, kui on ilus ilm või vaja tuju parandada. Või kui pidevalt vajaminevaid asju pole olnud mahti teise autosse ümber tõsta.

See teine auto on A-klassi Mercedes, mis on hea selle poolest, et on kõigi mugavustega, vastupidav, mulle täpselt paras: mitte liiga väike, aga mahub igale poole parkima ja kõrge – hea on kaugele vaadata. Ning näeb muidu ka ilus välja.

Millised autod teil varem olnud on?

Kõigepealt oli Moskvitš-412 – algul oli see vanemate oma, hiljem pärandus mulle. Oli aeg, kus sõitsime ringi abikaasa Adler Trumpf Junioriga ning Volgaga.

Siis oli mul 11 aastat imekena valge VAZ-2101, kuni see ära varastati, ja seejärel punane VAZ-21011.

Tükk aega sõitsin Volkswagen Golfiga ja nüüd siis A-klassi Mercedesega. Umbes kümme aastat olen paralleelselt sõitnud Põrnikaga.

Kas olete kunagi liikluseeskirja rikkunud, kuidas?

Eks aeg-ajalt läheb kiirus liiga suureks, küllap ikka ajanappus ja kärsitus sunnivad. Paari aasta eest jäin vahele vilkuva kollasega valgusfoori alt läbisõiduga. Oli küll hilisõhtune aeg ja vaid üks teine auto silmapiiril, aga trahvi ma sain.

Mis on suurim kiirus, millega olete sõitnud?

Vist eriti palju üle 120 kilomeetri tunnis pole olnud. Ma ei ole hulljulge kihutaja.

Kõige piinlikum moment autoroolis?

Väga piinlikku momenti ei mäleta. Paar korda olen püüdnud valgusfoori taga seistes silmi värvida. Kui keegi märkab, siis veidi piinlik ju on.

Mis autot te kunagi ei ostaks?

Iial ei või midagi välistada, aga tõenäoliselt ei osta ma kunagi Lamborghinit ega KAMAZi.

Mis on teie unistuste auto?

Üks on kindel – sportautost ma ei unista, sest ma ei armasta madalaid autosid! Unistuste hulka kuuluvad iseloomuga autod. Üle kõige meeldib mulle Chrysler 300C, sest see on lihtsalt kõige ilusam praegu toodetav auto! Aga ilmselt ma ise seda kunagi ei ostaks, sest olen liiga praktilise meelega.

Jeep Wrangler on juba pikka aega minu lemmikute hulgas, sest pole liiga edev ja on mõnusalt maalähedane. Kuid seegi poleks mõistlik linnainimese auto.

Veel meeldib mulle Chrysler PT Cruiser, kuna on toredalt vanamoeline.

Ja kaks unistuste autot on mul juba olemas – minu Põrnikas ja minu Mercedes. Sest vana Põrnikas on kõige ilusam auto läbi aegade ja A-klassi Mercedes on lihtsalt väga tore ja mulle igati sobilik.

Mis teid autoroolis kõige enam närvi ajab?

Nõelujad, kes teisi liiklejaid ohtu seavad.

Millised mõtted teil tekivad, kui näete Mercedese viimase luksmaasturi roolis blondiini?

Ta vist elab soode ja rabade taga!?

Kas autoroolis peaks alkoholile kehtima nulltolerants või mitte?

Olen nulltolerantsi pooldaja.

Miks eelistada autot ühistranspordile?

Auto annab sõltumatuse.

Kirjeldage ideaalset autosõitu!

Varahommik või hilisõhtu, päike paistmas selja tagant. Ei ühtki teist autot silmapiiril. Aukudeta tee – metsavaheline või mereäärne. Äsjasest vihmast märg kruusatee.

Kes on ideaalne reisikaaslane? Miks?

See, kes vaatab maailma huumoriga.

Millist muusikat/raadiojaama autos kuulate?

Ameti tõttu kuulan kõige enam nn juturaadiot – st Kukut, vähemal määral Vikerraadiot ja mõnikord harva ka Raadio 2.

Kas ketsi oskate vilistada?

Oskan ikka! Ehkki tavaliselt seda ei tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles