Eestit väisab Läti rock n´rolli kuningas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti rock n´rolli kuningas Pete Anderson tuleb Tallinnasse.
Läti rock n´rolli kuningas Pete Anderson tuleb Tallinnasse. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Neljapäeval, 27. oktoobril tähistab Eesti rockmuusika alustala ja lipulaev Rock Hotel 33. sünnipäeva kontserdiga Rock Cafes.

Sünnipäevalapsele soovivad muusikalist õnne ka Tri-Tones, Airi Allvee, Ivar Kannelmäe, Ülari Kirsipuu, Margus Jürisson ja Pete Anderson.

Rock Hoteli laulja Ivo Linna sõnul antakse korralik sünnipäevakontsert. «Meie kollektiiv esitab rock n´ rolli standardeid originaalkeeles ja meie endi populaarseid eestikeelseid lugusid. Lisaks esinevad kontserdil ka Eesti parimad rock n´ rolli pojad ja tütred ning Pete Anderson, kes on vaieldamatu Läti rock n´rolli kuningas.»

Linna kutsub kõiki bändi austajaid kontserdile. «Tulge, meil on väga hea ansambel. Nali naljaks - aga see generatsioon, kes on koos meiega kasvanud, ei pruugi meid väga tihti esinemas näha. See kontsert oleks tore taaskohtumine vanade sõpradega ja vahetu nagu üks korralik sünnipäev olema peaks,» ütles armastatud laulja.

Rock Hotel loodi 1978. aastal koosseisus Ivo Linna (solist), Andres Põldroo (kitarr), Margus Kappel (klahvpillid), Heigo Mirka (bass) ja Harri Kõrvits (löökriistad). Esimene esinemine leidis aset 20. oktoobril 1978. aastal Kunstiinstituudi saalis.

Ansambli põhirepertuaari moodustavad 1950ndate ja 1960ndate aastate palad valsist rock n’rollini. Vähesel määral on ka omaloomingut. Rock Hotel on pika tegutsemisaja jooksul esinenud peaaegu kõikidel lavadel üle Eesti ning paljudes välisriikides. Välja on antud 3 kauamängivat, mida mitteametlikel andmetel on müüdud üle miljoni ning 4 CD plaati.

Rock Cafe uksed avatakse neljapäeval, 27. oktoobril kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles