Oleg Kosjugin Pärnu naisteplaažist: muidugi võiks kartuli või rapsi sinna maha panna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Kosjugin
Oleg Kosjugin Foto: Oleg Kosjugin

Eesti muusikamaailma siseneb jõuliselt uus tulevikulootus Oleg Kosjugin. Elu24 uuris Kosjuginilt arvamust oluliste Eesti teemade kohta. Näiteks on Oleg kindel, et Pärnu ranna naisteplaaž tuleks säilitada, kuna päike paistab silma ja kauge distantsi pealt on väiksemate hemisfääridega naisi väga raske eristada noortest meestest.

Viimastel päevadel tekitab kõneainet Pärnu rannas asuv naisteplaaž. Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul läheb Pärnu ranna naisteplaaž praegusel kujul vastuollu soolise diskrimineerimise keelu ja liikumisvabaduse põhimõtetega.

Alles praegu tekitab? Meil on plääs viimased 42 aastat kõneainet tekitanud. Iga suvi, meestega pidevalt binokli ja klaasikese portveini taga põõsas arutame asja. Aga mis puutub liikumisvabadusse. Kui inimene väga tahab, läheb ta ka läbi soo. Keegi ei takista. Me oleme meestega mitmeid kordi jooksnud kiirest läbi plääsi. Keegi ei takista ja keegi ei diskrimineeri. Naised ainult huilgavad ja kannustavad kiiremini jooksma. Väga sportlik. Katsu ise napsuse peaga 30 kraadises kuumuses liiva peal spurtida. Me ei ole mingid lihtsad mehed. Ja kui inimene väga tahab, siis saab ikka kõike

Teder soovitas Pärnu linnavalitsusel lõpetada rannas sellisel kujul aastakümneid kestnud sooline eristamine. Õiguskantsleri kantselei selgitusel tuli Tederil naisteplaaži küsimusega tegelda laekunud avalduse tõttu, millega paluti kontrollida Pärnu rannas paikneva naisteplaaži seaduslikkust, vahendas Pärnu Postimees.

Mis ajast Teder Pärnus asju ajab? Või mis Teder? Kui me sooliselt kedagi enam ei erista, siis ei saa ju aru, et keda vaadata. Päike paistab silma niigi ja kauge distantsi pealt on väiksemate hemisfääridega naisi väga raske eristada noortest meestest. Kes selle avalduse saatis? Pedeross mingi kindlasti. Schwonkse vahib küll ja me ei või nüüd naisi vaadata. Ameerikas vaadatakse iga päev naisi. Seal on suured stripiklubid. Naised paljad kõik ja puha. Pole mingit tederit, pole mingit avaldust, pole mingeid pederosse.

Mida peaks Teie arvates selle rannaosaga ette võtma? Kas hoopis ei toimu meeste diskrimineerimisega, kuna neil puudub oma rannaosa, kus oma kehavõludega eputada?

Nojaaa. Muidugi võiks kartuli või rapsi sinna maha panna. Praegu on aint lina seal maha pandud vahel. Hea sügisel peale haugata, aga ei. Paljad naised on nagu hümn – peab olema, muidu vallutatakse sind ära (ajalugu on mu hobi). See käib asja juurde. Mõtle kui naised istuksid kõik rannas palitud seljas. Liivaseks lähevad ju need, mansetid!!! Meestel pole kehavõlusid. Selle pulgaga ei võlu, mis meestel on. Heal juhul aint siis kui see Doktor Kuri ristab omavahel Ärri Potteri ja Buratino ja laseb sellel Ron Jeremyl (mu lemmiknäitlejamees) selle uue asja sünnitada. Siis võib küll võluda (naeran – panin siia sulgudesse seletuse, et mis tegin. Muidu arvatakse, et ma nalja ei oskagi teha).

Kas Teile mitte ei tundu, et selle osava vangerdusega tahavad koalitsioonierakonnad tähelepanu kõrvale juhtida Eesti riigi tulevikku silmas pidades ühelt väga oluliselt teemalt ? Muidugi pean ma silmas Anna-Maria Galojani kohtujuhtumit. Kas tegemist on meie oma Eesti Julia Tõmošenkoga?

Ah? Ma ei tunne neid daame kelles juttt on. Ja sõna «koalitsioonierakond» ei ütle mulle ka midagi. Kui ma seda üksi tühjas ruumis kõva häälega ütlen, tuleb mul silme ette ainult koaala, kes on viirusest kurnatud. Ma ei tea miks. Äkki mingi eelmine elu. Eelmine elu on põnev teema. Ma olin eelmises elus näiteks liiklusmärk: kiiruspiirang 30. Oli ilus aeg, kuna autod pidid must 30-ga mööda sõitma, siis nägin kõike, mis neil seal autos toimus. Ühed sõid ükskord sülti.

Laupäeval, 22 oktoobril esitleb Von Krahlis eksvang ja endine hullumaja patsient Beebilõust  oma albumit «32 Kuupi» . Koos temaga teeb debüüdi ka uus tõusev täht Eesti muusikas Oleg Kosjugin. Olegi plaadi näol on tegemist veebiüllitisega, mis kõikidele tasuta kättesaadav.

Olegi suureks iidoliks on eelpool mainitud Beebilõust, seega on Oleg endale külge mõelnud nii aastatepikkuse vangistuse,  kui ka hullumajas veedetud ajad. Oleg ise, on tunnistanud, et tal on mitmed ravimatud meelehaigused ning tugevad alkoholismi ja narkoprobleemid. Üle kõige armastab ta hommikuti Amarettot juua ning õhtuti psilotsübiini sisaldavaid seeni näksida.

Oleg Kosjugini EP käsitleb olmeteemasid alates uimastite rahvusvahelisest transpordist kuni merevaigust käigukanginuppude vargusteni. Ise on mees öelnud, et ei saa täpselt aru,mis toimub, kuigi muusika talle endale väga meeldib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles