Saage tuttavaks! Uus tõusev täht Eesti muusikas: Oleg Kosjugin

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Kosjugin
Oleg Kosjugin Foto: Oleg Kosjugin

Laupäeval, 22 oktoobril esitleb Von Krahlis eksvang ja endine hullumaja patsient Beebilõust  oma albumit «32 Kuupi» . Koos temaga teeb debüüdi ka uus tõusev täht Eesti muusikas Oleg Kosjugin.

Plaat on täis ainult Beebilõustale omaseid meenutusi ja mõtteid nendest aegadest, kui tüübil tuli aega veeta erinevates kinnipidamisasutustes. Nimelt juba 15-aastaselt saadeti mees Tallinna Psühhoneuroloogia haiglasse, kuna kohalik Saaremaa julgeolekuteenistus pidas noort Elbingut ühiskonnale ohtlikuks ja kahjulikuks nähtuseks.

Sealt tegi mees ka oma esimesed sammud tutvumaks hiphop muusikaga ning 1998. aastal lõi ta nüüd grupeeringu HaDeC koos nüüdseks oma albumi ilmutanud, samuti Saaremaalt pärit räppari Okym Riimiga. Grupi tegutsemisaeg jäi lühikeseks, sest 2000. aastal määrati Beebilõust mitmete erinevate kuritegude eest viieks aastaks vangi.

Koos kongikaaslase Raimond Kukuškini ehk JR Rhymes´iga loodi seal grupeering Verba Ab Intra, mille materjal lindistati salaja tsoonis ning läbi äraostetud vangivalvurite smuugeldati lindistused vabadusse ning tänu sellele leidis muusika ka raadios mängimist ning Verba Ab Intra ka märkimist Eesti Ekspressis, kus grupp valiti ka Eesti Ekspressi Tulevikutäheks. Eelnevalt kaks luulekogu ilmutanud riimimeistri Beebilõusta jaoks on see debüütalbum.

Debüüdi teeb ka Oleg Kosjugin

Temaga koos toob avalikkusele kuulata oma materjali ka Raadio 2-s reedest hommikuprogrammi «Silmad lahti» vedav, Oleg Kosjugin. Olegi plaadi näol on tegemist veebiüllitisega, mis kõikidele tasuta kättesaadav.

Olegi suureks iidoliks on eelpool mainitud Beebilõust, seega on Oleg endale külge mõelnud nii aastatepikkuse vangistuse,  kui ka hullumajas veedetud ajad. Oleg ise, on tunnistanud, et tal on mitmed ravimatud meelehaigused ning tugevad alkoholismi ja narkoprobleemid. Üle kõige armastab ta hommikuti Amarettot juua ning õhtuti psilotsübiini sisaldavaid seeni näksida.

Oleg Kosjugini EP käsitleb olmeteemasid alates uimastite rahvusvahelisest transpordist kuni merevaigust käigukanginuppude vargusteni. Ise on mees öelnud, et ei saa täpselt aru,mis toimub, kuigi muusika talle endale väga meeldib. Oleg Kosjugini mõtted kannab ette räppar Genka

Mõlemaid plaate on võimalik endale muretseda Legendaarne Recordsi kodulehelt alates järgmisest nädalast.

Beebilõust ja Oleg Kosjugin astuvad üles 22. oktoobril Von Krahlis, üritusel Check One Two.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles