Zetod plaanivad sünnipäeva ja sõidavad USAsse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod
Lätsi sanna 
(Zetod)
Zetod Lätsi sanna (Zetod) Foto: Repro

Möödunud nädalavahetusel Viljandis toimunud etnomuusika auhindade jagamiselt viisid Zetod koju parima bändi ja plaadi auhinnad.

Ka parimaks lauljaks tunnistati Zetode solist Jalmar Vabarna.

2013. aastal tähistavad Zetod 10. sünnipäeva ning Vabarna sõnul liiguvad bändil mõtted juba selles suunas. «Klassikaline «Greatest Hits» ehk «Parimpa Pala» tuleb kindlasti ära,» rääkis laulja raadiole Elmar. «Teeme uute kaante vahele uute seadetega lood.»

Enne seda loodab bänd aga ka veel ühe uue albumi välja anda. «Esimene mõte oli, et peaks ikka suveks midagi tegema. Oleks aeg. Siis on kaheaastane vahe juba olnud, et peaks ennast liigutama hakkama,» lisas Vabarna.

Järgmisel nädalal sõidavad aga Zetod USAsse. «Mis seal ikka tehakse? Ostetakse riideid ja tehnikat kokku,» naeris Vabarna, vastates küsimusele, mida nad Ameerikas teevad.

«Tegelikult läheme ikka esinema,» jätkas laulja. «Meil oli see juba ammune unistus. Kui ma Viljandis õppisin, siis alati kõik rahvamuusikud, Vägilased ja Virre jne, said kutseid ja käisid Ameerikas. Ma ootasin ka kutset, sest Zetod on teada ja võiks kutsuda, aga kutset ei tulnud. Siis lõppes kool ära ja ma mõtlesin, et, kurat küll, mis nüüd saab. Võtsime jalad kõhu alt välja ja võtsime ühendust New Yorgi Eesti Majaga ja nüüd on meil New Yorgis, Chicagos ja Lakewoodis kokku neli ülesastumist. Katsume seal seto leelot natukene tutvustada ja veidi ka USAs ringi sõita,» rääkis Vabarna.

Reisimuljeid lubab bänd hiljem jagada Värskas salongiõhtul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles