«Star Treki» täht kannatab raske haiguse all (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nichelle Nichols
Nichelle Nichols Foto: AFP / Scanpix

«Star Treki» tähel Nichelle Nicholsil diagnoositi dementia ning tema haigus on viimasel ajal läinud palju hullemaks.

Nichelle Nicholsi ihuarst Dr. Meena Makhijani sõnas, et Nichols on tema patsient olnud viimased kaks-kolm aastat ning kinnitas, et tal on «kergelt progresseeruv dementia», kirjutas TMZ.

Makhijani kirjeldas haiguse tõsidust läbi mitmete puudulike kognitiivsete funktsioonide. Nicholsil on kõige enam probleeme lühimäluga, tal on keerukamaid kontseptsioone raske mõista, tal puudub aja- ja kohataju ning ei suuda koheselt meelde tuletada värskelt omastatud informatsiooni.

Nichelle Nichols
Nichelle Nichols Foto: AFP / Scanpix

Positiivse poole pealt aga paistab, et Nicholsil pole probleeme pikaaegse mäluga, rääkimise, keskendumise, pereliikmete äratundmise ning pikaaegsete plaanide tegemisega.

Mõni aeg tagasi taotles Nicholsi poeg läbi kohtu emale abilised, kellel on õigus teha naise eest seaduslikke otsuseid ning kes peavad vastutama, et Nicholsi lähedased teda ära ei kasuta.

Nichelle Nichols mängis aastatel 1966-1969 telesarjas «Star Trek» tähelaeva USS Enterprise'i leitnandi (hiljem komandöri) Uhurat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles