«Timm Thaler ehk müüdud naer» – saksa laste lemmiklugu meie ekraanidel

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Timm Thaler ehk müüdud naer»
«Timm Thaler ehk müüdud naer» Foto: Constantin Film

«Timm Thaler ehk müüdud naer» (Timm Thaler oder das verkaufte Lachen) on muinasjutuline uusekraniseering sakslaste ühest kuulsaimast lasteloost, mis kasvatanud üles mitu põlvkonda raamatu-, filmi- ja teatrisõpru. 

Saksa kirjanik James Krüssi 1962. aasta romaanist tuntud Timm Thaler on vaene poiss, kes oma viletsale elule vaatamata naerab palju ja tihti. Ta naer on sedavõrd lummav ja nakatav, et kuratlik parun Lefuet on otsustanud selle iga hinna eest endale. Maailma rikkaim mees teebki poisile pahelise pakkumise: kui Timm nõustub talle oma naeru müüma, võidab ta alati iga kihlveo, mis ta kunagi sõlmima peaks. Algul lööb poiss küll kõhklema, kuid kirjutab siiski lepingule alla. Tehingu järel võivad ju täituda kõik tema soovid, ent kuid ilma naeruta kaotab ta elulusti ning kõik oma sõbrad peale Ida ja hotelli baarmen Kreschimiri. Koos otsustavad nad Timi paruni küüsist päästa ja kavalusega poisile tema haruldane naer tagasi võita.

Apollo Kinodes alates 17. augustist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles