Publik nuriseb Dagö live üle Luke mõisas: Saatpalu pidi küll jommis olema, et sellise kontserdi andis (3)

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dagö andis täna Tartumaal Luke mõisas suvekontserdi. Juba alguses tundus asi fännidele kahtlane. «Kui live hakkas, oli Lauri Saatpalu laval väga tuim ja hoidis käed taskus. Kui ta laulma hakkas, laulis mööda ja soperdas sõnadega,» kurtis Elu24le kontserdilt lahkuv fänn.

«Meil on kuri kahtlus, et ta oli täitsa purjus,» kurtis fänn, kes saatis videod. Bänd esiteks hilines peaaegu 20 minutit. Ja kitarristi jutust selgus, et Dagö olevat samal päeval mänginud veel ka Hiiumaal ühes pulmas. «Reeglina me kahte kontserti ühel päeval ei tee,» ütlesid nad enne laulma hakkamist.

Seejärel ütles Lauri Saatpalu: «Mul täna sitt olla, laulan nii nagu oskan, mu tütar on narkomaan.» Fännid ei teadnud, mida arvata, kui ta peale paari laulu oma hittloo sõnad ära unustas.

Peale seda hakkasid mitmed teisedki vaikselt lahkuma. «Me ei suutnud lihtsalt rohkem kuulata,» põhjendasid lahkujad. «Mina lahkusin, sest ei tahtnud oma mälusse söövitada sellel kontserdil kuuldut,» ütles Hanna. «Lihtsalt kurb... Sellise bändina ärge sellist asja küll enam juhtuda lubage. Ei suutnud üle kolme loo enam kuulata,» kurdab teine fänn Facebookis.

«Mina kahetsen, et täna sellele üritusele tulin. Ausalt öeldes oli see halvim Dagö esinemine, kus ma käinud olen,» kirjutas järgmine fänn Facebooki. Ta tunnistas, et mõistab, et Lauril ei olnud kerge, kuid selle asja oleks võinud lahendada hoopis teisiti. «Oleks võinud kontserdi üldse ära ja piletiraha tagasi maksta. Bänd tegi endale täna väga häbi ja ülimalt piinlik ja kurb oli kogu seda janti vaadata,» lisas ta.

Ka Dagö suurim fänn Birgit leiab, et mõistlikum oleks olnud tulla lavale ja öelda, et kontsert jääb ära. «Praegu oli lihtsalt piinlik,» on ta bändi käitumises pettunud.

«Eilne kontsert oli kindlasti pettumust valmistav. Imetlen inimesi, kes suudavad sellest ainult positiivset näha. Minu tunded on väga segased,» kirjutab Hanna ja väidab, et Lauri suutis eile järjest oma suurimad hitid ära lörtsida. «Piinlik oli kuulata kuidas inimene laulab mööda, ei suuda rütmis püsida ning keel oli parajalt pehme, et sõnu väja hääldada....nagu sülitaks lihtsalt oma imeliste lugude peale,» lisab ta. «Samuti oli nii kurb vaadata teisi bändiliikmeid, kes üritasid asjast võimalikult palju head välja võluda,» tõdeb ta kurvastusega.

Merle, kes on koos mehega aastaid Dagö fänn olnud, ütles et sai juba esimestel minutitel mehe pilgust aru, et see ei ole see kontsert, kuhu nad tulla tahtsid. «Püüame Laurit mõista, kuid mõistmine, miks kuulajad poole pealt lahkusid, peaks tulema temalt,» lausus fänn, kelle ootusi valusalt peteti.

Kontserdi pilet maksis kohapealt ostes 17 eurot, eelmüügist ostes 12 eurot. Saatsime bändi ametlikule Facebooki saidile ka järelpärimise, mida on nähtud, aga millele ootame siiani vastust.

Vaata teist videot SIIT:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles