Vaata, millised staarid saabusid Birgitta Festivali pidulikule avaüritusele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Tallinnas rahvusvaheline muusikateatri festival Birgitta. Avaetenduseks oli  Giacomo Puccini ooper «Boheem». Vaata galeriist, milline šikk seltskond üritusele kohale tulnud on. 

Puccini «Boheem» on üks kolmest maailma tuntumast ja sagedamini esitatud ooperist, kuid iga esituskord on eriline. Ooper pakkus tõelist Itaalia elamust. Nimelt on täna lavale jõudnud ooper pärit Lucca Giglio teatrist – teatrist, mis on oli Puccini enda koduteater. Lisaks lavastusele endale, on ka rekvisiidid ja kostüümid pärit Itaaliast.

Ooperile eelnes aga pidulik vastuvõtt ning publikul oli enne etendust võimalik nautida Birgitta Festivali maagilist atmosfääri.

Birgitta Festival on rahvusvaheline muusikateatri festival, mis kestab 9.-18. augustini. Üheks tervikuks sulavad Pirita kloostri asukohavaim ning muusikat ja etenduskunste ühendav programm. «Teist sellesarnast festivali Läänemere ääres ei olegi. Loetud päevadeks sukelduvad kuulajad helide võlumaailma,» lubavad korraldajad.

Tunnustatud korüfeed ja pöörased eksperimendid, külalislavastused ja omaproduktsioonid, klassika ja tänapäev – Birgitta festival suudab ühendada poperid ja balletid, oratooriumid ja galad. Mere rahust õhkavas läheduses, on esinenud maailma kõrgeimad tipud ja tuleviku suurnimed. Peale selle teenivad publikut loomulikult subtiitrid, mugavad loožid, hubased kohvikud ja a la carte restoran. Ilma eest kaitseb katus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles