Video: Süüria esileedil Asma al-Assadil on rinnavähk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar ja Asma al-Assad Damaskuse haiglas
Bashar ja Asma al-Assad Damaskuse haiglas Foto: Handout / AFP/Scanpix

Süüria presidendi Bashar al-Assadi kaasal Asma al-Assadil diagnoositi rinnavähk.

Süüria võimud kinnitasid, et 42-aastane esileedi saab Damaskuse haiglas varajases faasis oleva rinnavähi ravi, teatab AFP.

Asma al-Assad
Asma al-Assad Foto: Danny Lawson / AP/Scanpix

Ühendkuningriigis Londonis sündinud ja kasvanud Asma al-Assad on vastuoluline isik, olles üks neist 12 süürlasest, kellele Euroopa Liit on pannud Süürias jätkuva kodusõja tõttu «musta nimekirja».

Süüria esindajad avaldasid info esileedi haigestumise kohta Twitteris ja juures oli foto, millel on näha Süüria presidenti koos oma naisega haiglas.

Bashar ja Alma al-Assad Damaskuse haiglas
Bashar ja Alma al-Assad Damaskuse haiglas Foto: SANA / REUTERS/Scanpix

Süüria ja Briti kodakondsust omav Asma Akrhas abiellus silmaarstiharidusega Bashar al-Assadiga 2000. aastal, mil mehest sai president.

Arvati, et see läänemeelne paar viib Süürias läbi demokraatlikke reforme, kuid see osutus petlikuks ootuseks.

Bashar ja Asma al-Assad
Bashar ja Asma al-Assad Foto: SANA / REUTERS/Scanpix

2011. aastal lahvatasid Süürias al-Assadi režiimi vastased protestid, mis viisid kodusõjani. Seni kestvas sõjas on hukkunud pool miljonit inimest ning mitu miljonit on põgenenud kas riigi siseselt või välismaale.

Süüria inimõigusaktivistid paljastasid, et isegi sõjaolukorras on esileedi jätkanud luksuselu, ostes endale rõivaid ja aksessuaare Euroopa ja USA moefirmadest.

Asma Assad sõnas 2012. aastal, kui kodusõda oli kestnud üks aasta, et toetab oma abikaasa poliitikat.

Asma al-Assad
Asma al-Assad Foto: Uncredited / AP/Scanpix

Järmisel korral tegi Asma al-Assad meediapöördumise 2016. aastal sõnades, et Venemaa pakkus talle ja ta kolmele lapsele varjupaika, kuid ta lükkas selle pakkumise tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles