Kõik on okei: alaealisele õpilasele suuseksi teinud naine võib õpetajana edasi töötada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dori Myers
Dori Myers Foto: The Hollywood Unlocked

New Yorgi linnaosas Bronxis asuva kooli õpetaja tunnistas end süüdi 14-aastasele õpilasele oraalseksi tegemises, kuid vangi minema ei pea ning õpetajalitsentsist ilma ei jää.

29-aastane Dory Myers, ühiskonnaõpetuse õpetaja Kingsbridge'is asuva Juhtimise ning Kunstide Uue Koolis, tunnistas end seksuaalakti sooritamises süüdi ning tema nimi lisatakse seksuaalkurjategijate registrisse, kirjutas New York Post.

Myers, kes on Rocklandi maakonna šeriffi abikaasa, sõlmis kohtueelse kokkuleppe eelmisel nädalal Manhattanis asuvas ülemkohtus, üks päev enne kokkulepitud aega, et ta ei satuks kaamerate ette.

Prokurör nõudis kohtult, et naine läheks kaheks aastaks vangi ning jääks ilma enda New Yorgi osariigi õpetajalitsentsist, kuid kohtunik Michael Orbus andis talle hoopis kümme aastat tingimis.

Dori Myers
Dori Myers Foto: Kuvatõmmis

Kohtutranskriptsiooni kohaselt sõnas kaitsja Andrew Stoll, et Myers vallandatakse enda praeguselt ametikohalt ning ei tööta edaspidi seal koolis, kuid palus sellele vaatamata, et temalt ei võetaks õpetajalitsentsi ära.

«Praegu on võimalus, et ta hakkab praegu või tulevikus täiskasvanud õpetama, ning me tahame, et see võimalus alles jääks,» sõnas Stoll. «Ta on andekas õpetaja ning tal on õpetamiseks vajalikud oskused olemas. Ja ma ei näe põhjust, miks temalt see võimaluse ära võtta, et ta saaks elatist teenida ning ühiskonda positiivselt panustada.»

Politsei sai teadlikuks Myersi käitumisest, kui poiss, kes on arvatavasti üks tema õpilasi, rääkis õpetajaga toimunust klassikaaslasele, kes andis sellest omakorda teada kooli juhtkonnale. Myers arreteeriti 19. jaanuaril ning alguses ennast kuriteos süüdi ei tunnistanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles