Jaapani printsess peab oma kihlatu ema võla tõttu abiellumise edasi lükkama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Mako ja ta kihlatu Kei Komuro
Printsess Mako ja ta kihlatu Kei Komuro Foto: Shizuo Kambayashi / AP/Scanpix

Jaapani printsess Mako vanemad, prints Akishino ja printsess Kiko langetasid otsuse, et nende tütar ei saa enne abielluda oma kihlatu Kei Komuroga, kui mehe ema on võla ära maksnud.

Jaapani keisri Akihito vanim lapselaps, 26-aastane printsess Mako üllatas möödunud aasta septembris jaapanlasi teatega oma kihlumisest tavakodanikuga, teatab The Guardian.

Kei Komuro
Kei Komuro Foto: Fumine Tsutabayashi / AP/Scanpix

Printsess Mako ja praegu advokaadina töötav Komuro õppisid koos Tokyo ülikoolis.

Printsess Mako
Printsess Mako Foto: Fotoarena / Fotoarena/Sipa USA/Scanpix

Jaapani keisrikoja andmetel on Komuro emal suur võlg, mis tekkis pojale hariduse andmisest ja ta toetamisest ning printsess Mako saab Komuroga abielluda alles siis, kui see naine on võla ära maksnud.

Jaapani meedia teatel on Komuro vanemad lahutatud. Ema sai oma eksmehelt suure laenu, et poeg saaks ülikooli lõpetada, kuid ei ole seda veel tagasi maksnud.

«Prints Akishino ja printsess Kiko langetasid otsuse, et printsess Mako ei saa enne abielluda, kui Komuro ema on oma eksmehele võla maksnud,» kirjutasid Jaapani väljaanded.

Jaapani seaduse kohaselt kaotab keiserliku pere printsess tavakodanikuga abielludes tiitli ja staatuse.

Alguses pidid printsess Mako ja Komuro abielluma selle aasta novembris, kuid veebruaris teatati, et nad lükkasid oma abiellumise edasi 2020. aastasse.

Printsess Mako ja ta kihlatu Kei Komuro
Printsess Mako ja ta kihlatu Kei Komuro Foto: Shizuo Kambayashi-POOL/SIPA / Shizuo Kambayashi-POOL/SIPA/Scanpix

Paar selgitas siis, et nad pikendavad oma kihlust, kuna tahavad teineteist paremini tundma õppida.

«Oleme kiirustanud ja selle tõttu võtame aja maha. Lükkame abiellumise edasi, et saaksime üksteist tundma õppida ja meil oleks piisavalt aega pulmaks valmistuda,» selgitas printsess.

Nüüd on selge, et keiserlik pere ei soovi oma liikme kiiret abiellumist perre, kus on rahalisi raskusi. 

Jaapani keiserlikus peres leiab veel muutusi aset, sest järgmise aasta 30. aprillil loobub senine keiser, 84-aastane Akihito troonist. Uueks keisriks saab troonipärija, prints Naruhito.

Jaapani keiser Akihito ja keisrinna Michiko koos kroonprints Naruhito (vasakul) ja prints Akishinoga
Jaapani keiser Akihito ja keisrinna Michiko koos kroonprints Naruhito (vasakul) ja prints Akishinoga Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters/Scanpix

Jaapanlasi ärritab asjaolu, et valitsus määras printsess Makole 100 miljoni jeeni (umbes 800 000 eurot) suuruse abiraha, et ta saaks alustada pärast abiellumist tavakodaniku elu.

Printsess Mako
Printsess Mako Foto: NELSON ALMEIDA / AFP/Scanpix

Jaapani printsessi kihlatu Kei Komuro suundus selle kuu alguses USAsse New Yorki, kus ta täiendab oma advokaadiharidust.

Printsess Mako ja Komuro sõprade teatel on paar iga päev interneti ja sotsiaalmeedia vahendusel kontaktis.

Prints Akishinol ja printsess Kikol on ka noorem tütar, printsess Kako ja poeg, prints Hisahito.

Jaapani prints Akishino ja printsess Kiko koos lastega, taga printsessid Kako ja Mako ning ees prints Hisahito
Jaapani prints Akishino ja printsess Kiko koos lastega, taga printsessid Kako ja Mako ning ees prints Hisahito Foto: IMPERIAL HOUSEHOLD AGENCY / AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles