Uurimine näitas, et «Supermani» näitlejanna Margot Kidder võttis endalt ise elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margot Kidder 1978. aasta filmis «Superman»
Margot Kidder 1978. aasta filmis «Superman» Foto: CAP/KFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

USA Montana Parki maakonna vägivaldsete surmajuhtumite uurija Richard Woodi sõnul näitas uurimine, et näitlejanna Margot Kidder suri enesetapu tagajärjel, võttes sisse suure koguse retseptiravimeid koos alkoholiga.  

«Supermani» filmides Lois Lane’i kehastanud Kidderi leidis sõber ta Montana Livingstoni kodust, mis asub kuulsa Yellowstone’i rahvuspargi lähedal, 13. mail surnuna, teatab msn.com.

Margot Kidder
Margot Kidder Foto: Alberto E. Rodriguez / AFP/Scanpix

Kidder mänedžer Camilla Fluxman Pines teatas siis, et näitlejanna suri magamise ajal terviserikke tõttu.

Kidderi tütar Maggie McGuane kinnitas Richard Woodi sõnu, et Kidder võttis endalt ise elu, manustades depressiooniravimeid koos suure koguse viski ja viinaga.

«Mu ema langetas otsuse lahkuda. Sain lõpuks tõe teada ja see kergendab mu leina. Selliseid asju ei pea varjama ega häbenema,» lausus tütar.

McGuane lisas, et ta emal oli aastaid vaimse tervise probleeme ja need võimendusid pärast 1990. aasta autoõnnetust. Kuna ta ei saanud kaks aastat pärast seda tööd teha, kuna oli mitmete luumurdude tõttu ratastoolis, tekkisid tal suured võlad.

Margot Kidder mängis 1978 – 1987 mitmes «Supermani» filmis koos Christopher Reeve’iga. Lisaks oli tal roll 1973. aasta filmis «Sisters», 1975. aasta filmis «The Great Waldo Paper» ja 1979. aasta õudusfilmis «The Amityville Horror».

Kaader filmist «Superman IV: The Quest for Peace». Pildil Margot Kidder ja Christopher Reeve
Kaader filmist «Superman IV: The Quest for Peace». Pildil Margot Kidder ja Christopher Reeve Foto: Rights Managed / WARNER BROS / Ronald Grant Archi/Scanpix
Margot Kidder ja James Brolin 1979. aasta filmis «The Amityville Horror»
Margot Kidder ja James Brolin 1979. aasta filmis «The Amityville Horror» Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Hiljem mängis ta veel mitmes filmis ja teleseriaalides kuni 2017. aastani.

Kanadast Yellowknife’ist pärit Kidder oli ka keskkonnakaitseaktivist.

Oma viimastel eluaastatel aitas Kidder eluheidikuid, kellest osa võttis oma koju elama. Nendevaheliste konfliktide tõttu tuli Montana politseil ja kiirabil sageli Kidderi majas käia.

Sel aastal on mitu tuntud inimest endalt elu võtnud. Lisaks Kidderile olid elust väsinud ka staarkokk Anthony Bourdain, kes leiti 8. juunil Prantsusmaa Alsace’i hotellist surnuna ning moelooja Kate Spade, kes võttis endalt elu New Yorgis oma kodus 5. juunil.

Anthony Bourdain 2010. aastal
Anthony Bourdain 2010. aastal Foto: DBNYC / Tamara Beckwith / NY Post / MEGA/Scanpix
Kate Spade
Kate Spade Foto: Globe Photos / Globe Photos/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles